Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

O resničnem velikanu računalništva, večjem od Stevea Jobsa

Citiraj
Vsi vemo in smo precej pretreseni ob novici, da je umrl Steve Jobs. Ampak, žal nas je, popolnoma potiho, zapustil še en velikan računalništva. Dennis Ritchie, izumitelj programskega jezika C, soavtor operacijskega sistema UNIX, ki je temelj tako operacijskega sistema Linux, kot tudi Macovega OS/X, resnični velikan, ki je računalništvo zaznamoval še milijonkrat bolj od Jobsa (in ne zmanjšujem Jobsove vloge). A v medijih nismo prebrali nobene novice.
Dennisu v spomin pa legendarni "hello, world" program, sicer po kasnejšem ANSI C standardu, ki pa bazira na njegovi kodi:

#include "stdio.h"

int main(int argc, char** argv)
{
printf("Hello, world!\n");
return 0;
}

Nesmrtne vrstice programske kode resničnega genija. Hvala, Dennis !
http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie

In še izziv za konec. Kako hudiča je lahko en, sicer zelo sposoben in vizionarski manager toliko bolj pomemben od še veliko bolj vizionarskega in sposobnega izvajalca, programerja, znanstvenika, ki je dejansko imel veliko večji vpliv na celotno računalniško znanost in industrijo od Jobsa.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dennis Ritchie nima in ne bo imel slave kot jo ima Steve Jobs ker je ne potrebuje. Programski jezik C se jer enostavno razširil ker je pač dober. Steve pa za svoje iBedarije potrebuje slavo da jih lahko proda, drugače ni imel šans.
Na vrh Sledi ZS Objavi