Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Opeklina od kuhanja

Citiraj
Pozdravljeni! Ali ima kdo kakšen praktičen nasvet kako ravnati po opeklini. Sem zelo nerodna in se stalno opečem po rokah med kuho ali peko. Zadnjič sem dvignila lonce s povrelo juho iz štedilnika, malce narobno prijela in ups vse po rokah. Šla sem pod mrzel tuš in si še teden dni opekline mazala s kremo iz lekarne. Poznate kakšen boljši način za moje težave, kaj mi je storiti direkto po tem, ko si "zlijem" lonec skorajda vrele tekočine na telo? Hvala za vso pomoč!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Profesionalni kuharji imajo v kuhinjah pri roki zmes olivnega olja in soli. Če se opečejo morajo to zmes nanesti na mesto opekline v roku parih minut. Zadeva res pomaga(preverjeno).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Niti v sanjah si ne predstavljam, da bi si dala na opeklino sol! Raje si pomagam z aloe vero.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zelo dobro se obnese, da po opečenem predelu na debelo namažemo med. Preverjeno deluje in še drugi dan se nič več ne pozna.
Na vrh Sledi ZS Objavi