Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Primeren stol

Citiraj
Opravljam sedeče delo in sedim na stolu, na katerem me hrbtenica po nekaj urah dobesedno žge. Ali imate vsi, ki sedite na spinalisovih stolih, ali žogi ali klečki, kaj boljše izkušnje, ali vas prav tako boli?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
v službi sedim na spinalisovem stolu, ki mi zelo ustreza, razmišljam celo o tem, da bi ga kupil za doma. res sem se v začetku kar težko navadil nanj, ker nima lastnega težišča, ampak ga moraš sam vzdrževati, ampak mi veliko bolj ustreza kot tista žoga, s katero pa sem imel težave. mogoče se ga moraš samo navaditi..
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Domači pisarniški stol se mi je polomil pa razmišljam da bi nabavil Spinalisov stol. Sicer cene niso ravno nizke (500 - 1000€), ampak cena zdravega hrbta je več vredna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Doma (ki je večinoma tudi moje delovno mesto) imam na voljo dve stvari:
1. Terapevtsko žogo 65cm premer
2. Herman Miller Aeron stol (+posturefit)

Občasno menjam eno in drugo. Stol sem kupil, ker sem imel težave s hrbtenico, ki so se po nakupu in uporabi po cca 14 dneh popolnoma umirile. S stolom sem ZELO zadovoljen. Kljub prekletozasoljeni ceni menim da je super nakup saj tudi garancija traja 20 let.

Pri delu sem zadnje čase opazil neprimerno slonenje na mizi in občasno podpiranje glave, kar je obremenjevalo moj vrat. Zaradi tega so se mi pričele pojavljati težave z vratom. Točnega vzroka nisem preiskoval, vendar je možno povezan z vidom (kljub temu da menim, da imam perfekten vid).

Zaradi potrebe po še enem sedalu (da ne rečem stolu) sem si Za hec kupil še terapvtsko žogo. Nekaj časa sem se moral nanjo privajati (kakšen teden), potem pa je sedenje na njej prav tako postalo prijetno. Moram pa opozoriti, da je sedenje zdravo le, če ne slonimo na noben način: torej če z nogami/petami ne podpiramo žoge, da se ne premika (ker s tem lahko potem sedimo napačno (enako predvidevam je s Spinalosom, ker je sedišče kljub vsemu fiksirano), prav tako pa na "pozo" zelo vplivajo roke in njihovo slonenje na mizi. Če želite okrepiti hrbtne mišice svetujem, da terapevtsko žogo uporabljate za gledanje televizije, ko imate roke proste in zgornjega dela telesa ne morete nikamor naslanjati. To se je izkazalo za mnogo težavnejšo nalogo, ki jo težje opravljamo dlje časa.

Torej. Moj nasvet bi bil podoben kot pri prehrani. Bolj raznoliko hrano kot jemo, večja verjetnost zdravja je. Enako svetujem pri sedenju. Več raznolikosti kot privoščimo svojemu hrbtu (in riti) večja verjetnost za zdrav hrbet je, ker vsako sedalo na nekoliko drugačen način obremeni hrbtenico.

Če lahko, si kupite več stvari. Spinalis-a, navaden stol že imate za mizo, pisarniški stol (ki naj bo kljub vsemu kvalitetnejši - lahko preverite tudi cenovno nekoliko ugodnejši Herman Miller Mirra model) in pa žogo in če želite tudi klečalnik. Sestra ga in sem ga zadnjič preizkusil. SUPER. Ima takšnega, ki ima teleskopski tip dviganja sedala, kar pomeni da ga lahko nastavimo na poljubno pozicijo. Zdel se mi je udoben in super. Morda si kupim še to. Predvsem zaradi raznolikosti.

Še to. Zaradi narave dela (sedenje večino dneva) se zavedam, da se težavam ne morem izogniti v popolnosti. Vsekakor pa lahko potrdim, da imam mnogo manj težav odkar uporabljam raznolika in kvalitetnejša sedala.

Priporočam.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Lorenzo Cherubini dne ponedeljek, 21. marec 2011 ob 09:43
Citiraj
Ko berem o težavah s pisarniškimi stoli in nekih žogah, ne morem si misliti drugega, kot to da je neznanje brezmejno!
Pisarniški stoli so vsi tako konstruirani, da imajo dejansko eno nogo in ne štiri, kot jih imajo običajni stoli, ki sicer niso vsi brez napak, vendar v povprečju za zdravje manj škodljivi kot pa pisarniški!
So pač naravni zakoni, mimo katerih ne gre, če jih ne poznaš!

Še hujše pa je žoga ali vse kar je okroglo je brez dvoma vse negativno (zdravju škodljivo)!!
To je velika neumnost, vendar na žalost ni edina!!
kajster
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kar se tiče števila nog ne bom ničesar govoril, ker nimam argumentov, kar se pa tiče krogle pa lahko argumentiram. In sicer:

Kolikor so meni znani zakoni narave je krog (poleg razmerja zlatega reza) ena izmed najbolj naravnih oblik, saj je mnogo naravnih stvari okroglih ali pa oblih: jajca, cvetni popki, sadeži, zelenjava - zelje, krompir, grah ipd. Ne spomnim pa se nobene naravne stvari, ki bi bila kvadratne oblike (sploh pa ne v obliki štirinogega stola).

Vsi človeški organi imajo mehke - oble - linije. Naša glava je okrogla. Sonce, ki ga gledamo je okroglo, luna ki jo vidimo je okrogla. polžje hišice imajo okroglasto obliko... Mislim, da mi ni potrebno več naštevati.

Enonogi stoli recimo lahko rečemo posnemajo drevo, ki ima prav tako eno deblo, razvejane korenine (križ s kolesi pri stolu) in krošnjo (sedišče).

Če pa se vrnem nazaj na krog. nenazadnje je tudi naš planet okrogel. Po mojem je krogla najbolj naravna od vseh oblik. Vsekakor mnogo bolj od štirinogega stola.

Kako je z energijami ne vem, vendar predmeti organskih oblik so običajno pozitivni. Mnogo bolj od špičastih (kakršnega smatram tudi štirinožni stol).

Proove me wrong.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Lorenzo Cherubini dne sreda, 23. marec 2011 ob 09:06
Citiraj
[quote"NaCl je napisal/a:
Domači pisarniški stol se mi je polomil pa razmišljam da bi nabavil Spinalisov stol. Sicer cene niso ravno nizke (500 - 1000€), ampak cena zdravega hrbta je več vredna.


Kakšen stol kupiti?

Stoli ali postelje niso boljše tiste ki so dražje!

Stol je tisti dober, ko po eni ali dveh urah sedenja in ko se vstaneš, ne čutiš nobene neugodnosti!

Vedite, da bi proizvajalci radi izdelovali zdravju neškodljive stole, pa tega ne znajo!

Poizkušajo razne variante in eksperimente, pa jim ne uspeva, ker ne poznajo zakonitosti biotronike n.v., ki natančno določa vse podatke, na osnovi katerih je neškodljiv predmet lahko izdelati!
Zato je najboljši tisti stol, ki ste ga po nekaj urah preizkusili in se dobro počutite!

Moj lep pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi