Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pretres možganov / simptomi

Citiraj
Pozdravljeni,

pred 10 meseci sem pri drsanju padla vznak in imela pretres. Ostala sem pri zavesti in bila 2 dni na opazovanju v UKC. Preverili so CT in je bil BP. Poškodb lobanje ni bilo. Udarec v vretence je povzročil, da kako minuto nisem čutila obeh rok.

Kasneje sem ob naporu včasih čutila otrplost leve roke - ki pa je hitro minila, v stresnem obdobju poleti pa en teden močno vrtoglavico. Občasno tudi ob stresu občutek kopičenja napetosti v neki točki v zatilju.

Pred dvema tednoma sem bila pod stresom in sem spet čutila to kopičenje napetosti v točki v zatilju - ne vem, ali je psihološko kot tesnoba, nakar se nastala razelektritev in kratek sunek v obe roki, kot pri padcu - podoben občutek mi je 1x sprožila tudi močna sončna svetloba - samo sunek in trzljaj v roki, potem mi je nekaj časa drhtel cel živčni sistem in tresel se mi je jezik, ter malo narasla tel temp (na 37 s 35.5 C). Če počivam, teh simptomov ni.

Zdaj opažam, da se mi v trenutku tik pred spanjem, ko se telo sprošča, te razelektritve včasih ponavljajo.
Sicer imam težave s ščitnico (Hashimoto) in včasih pred spanjem pijem baldrijan.

Če sem spočita ter napetosti ne čutim.

Ali so te razelektritve kaj nevarnega, ali je smiselna kakšna preiskava - katera? CTja raje ne bi ponovila, če ni nujno potreben, zaradi visoke doze sevanja.

Hvala, LP
Na vrh Sledi ZS Objavi