Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako odpraviti strije

Citiraj
Čaw. Ali je možno odpraviti strije za vedno? Vem, da se to ne da s kremami odpraviti, zato me zanima, če obstaja kakšen poseg (morda laserski), ki odpravi to.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ela, malo te moram razočarati. Lani sem govorila s plastično kirurginjo in je rekla, da so strije edina stvar ali vsaj ena od tistih, ki se jih ne da odpraviti z ničemer. Lahko jih preprečimo, odpraviti pa se jih žal ne da. Po porodu se samo stanjšajo, izginejo ne.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ali ni malo morje nekakšnih krem na tržišču, ki naj bi pomagale, takšne za brazgotine?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz tudi mislim, da jih lahko le res malce omiliš, vsaj s temi kremami, samo najbrž je pa težko najti kakšno, ki pomaga, vprašanje pa je, če je za tisti minimalni učinek vredno dati veliko denarja.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Na žalost strije ostanejo za vedno. Malo obledijo, to je pa tudi vse. Na žalost je na to je treba misliti med nosečnostjo in se pridno mazati, da koža ostane prožna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pojav strij med nosečnostjo ni odvisen od velikosti trebuha, temveč od strukture veznega tkiva in vsebnosti kolagena ter elastina v koži. Strije so najprej rdeče, nekaj tednov ali mesecev po porodu pa zbledijo ali celo izginejo. Njihovemu nastanku med nosečnostjo se skorajda ne moremo izogniti, lahko jih le omilimo, in sicer tako, da vsak dan negujemo trebuh s kakovostnim oljem ali kremo, ki pripomore k sposobnosti širjenaj kože ter blaži neprijeten občutek zategnjene kože. Jaz osebno priporočam kozmetiko Avent, ki se jo doi v Baby centru. Sem v osmem mesecu nosečnosti, pa nimam še nobene strije. Z negovanjem kože seveda nameravam nadaljevati tudi v devetem mesec in pa še nekaj časa po porodu, kajti strije se lahko pojavijo tudi ob krčenju kože, hujšanju...
Na vrh Sledi ZS Objavi