Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Madeži kot posledica vraščenih dlak

Citiraj
Ne vem če to ravno sodi v to rubriko, vendar nisem vedela, kam drugam naj nalepim.
Na kratko: kakšno leto dni sem redno hodila na brazilsko depilacijo, dokler se mi niso začele vraščati dlake. Seveda sem šarila po njih, jih stiskala itd. - dokler ni bilo vse rdeče. Kakšno sem dobila ven, kakšne nisem. Skratka, to sem počela več mesecev, dokler se nisem toliko disciplinirala in nehala stiskati. Koža se zelo počasi celi oz. "prihaja" k sebi in je spet "kožne" barve, vendar tam, kjer sem stiskala vraščene dlake, se še vedno vidi (majhni madeži, ki zelo počasi bledijo). Kak nasvet? Kdaj to mine.

Aja, vmes sem začela hoditi na laser in sem zelo zadovoljna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najverjetneje počasi bo izginilo. Sicer pa je najboljši način odstranjevanja dlak in preprečevanja vraščanja laserska epilacija. Ob tem je zelo pomembno epilacijo opraviti strokovno kar pomeni učinkovito ter hkrati varno.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pika Nai,kakšna vrsta depilacije pa je brazilska depilacija?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Urška, brazilska depilacija je depilacija celotne bikini linije + sramnih ustnic z voskom. Boleče in učinkovito, edina slaba stran so, kot rečeno, vraščene dlake. Sedaj sem zadevo "poštimala" z laserjem in sem zelo zadovoljna, razen preteklih grehov, ki bodo, upam, izginili, kot pravi g. Pavlovič.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovani g. Pavlovič, hvala za odgovor. Moram reči, da se mi sem pa tja, kljub temu, da sem na bikiniju opravila že 5 posegov z laserjem (in je skorajda "zaključeno" v smislu poraščenosti, sem pa tja še pojavi kakšna vraščena. verjetno so to še tiste iz "preteklosti". Kakšen je vaš nasvet? Naj jih pustim pri miru? Stiskanje namreč po navadi ne zaleže, če pa se ga vseeno lotim, vse uničim.
V kakšnem času lahko pričakujem, da bodo fleki izzveneli? predvidevam, da je regeneracija kože dolga... priporočate kakšna mazila?
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Fleki kot takšni potrebujejo kakšno leto, da bi popolnoma izzveneli. Sicer pa je občasno zaželeno čez eno leto ponoviti vsaj en poseg če so prisotne redke dlake (saj je to odvisno od njihovega cikla rasti). Kožo pridno vlažite s kakšno vlažilno (bolj mastno) kremo. V primeru močnejšega vnetja pa uporabite lokalni steroid (npr. Afloderm mazilo), 1x dnevno, ne več kot 3-4 dni. Pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi