Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Odstranitev maternice

Citiraj
Pozdravljeni, stara sem 41 let, brez otrok.
Januarja imam planirano odstranitev maternice (jajčnike in maternični vrat mi bodo pustili). Imam več velikih miomov v maternici, eden ima okoli 8 cm, in dva velika izven maternice oz nad njo (velikosti 16*8 in 11*7 cm). Laporoskopsko sem miome dvakrat že imela odstranjene v preteklosti (2002 in 2008).
Sedaj mi bodo odstranili tudi maternico, ker zaradi notranjih in zunanjih miomov ta verjetno itak ne bo več sposobna donositi ploda, saj bo toliko stanjšana oz porezana.

Glede na velikost miomov, ali obstaja možnost, da bi imela samo laporoskopsko odstranitev? Ne spomnim se sicer, da bi mi jo kdaj omenjali, jaz pa prej nisem vedela, da se da maternico odstraniti tudi laporoskopsko.
Travma je vsekakor manjša, okrevanje hitrejše, manj bolečin ipd.
Okrevanje po abdom.op. traja cca 6 tednov, še kakšnih 6 mesecev ne smeš dvigovati težjih bremen, gibanje pa je itak priporočljivo čimprej. Ker sem tudi učiteljica plesa, kjer seveda ne gre za dvigovanje bremen ipd, v kakšnem časovnem okviru pa lahko pričakujem, da bi se lahko vrnila nazaj v plesne/učiteljske vode?

Hvala vam za vaše odgovore
Na vrh Sledi ZS Objavi