Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

vrt na okenski polici

Citiraj
Nimam vrta, imam pa precej široko okensko polico, ki je obrnjena na jug - cel dan je obsijana, poleti je celo zelo vroče. Bi mi lahko svetovali, kaj bi mi uspevalo v lončkih? Mogoče kakšni feferoni? Vem, da bi lahko posadila paradižnik češnjevec, ampak ga ne ljubim preveč... Kaj pa kakšno sadje, jagode recimo?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Špela, pozdravljena, hm, moja prva misel, še preden sem prebrala tvoj post do konca, je bila - češnjevci:) Hja, če ga res ne maraš, potem bi ti svetovala zelišča. Z jagodami na notranji polici nimam nikakršnih izkušenj, tudi z drugimi vrtninami ne. Poskusila sem z lonci na terasi, v katere sem posadila paradižnik (ja, ok, potem pa ne), bučke, fižol (potrebuje visoko oporo), papriko, vem pa, da dobro uspeva tudi blitva, Sončnica z našega foruma pa goji v zunanjih koritih tudi lubenice. Ampak spet potrebuješ vsaj balkon ...

Sporoči, kako se boš drugo leto odločila.

Imaš sicer na oknih kaj rož?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Roza, živjo! Gre za zunanjo okensko polico, v bistvu že skoraj mini balkonček. Rože mi ne uspevajo, ker je prevroče. Pred nekaj časa mi je sicer lepo uspevala sivka. Zelišča že imam, ampak samo trdoživa - rožmarin, timijan, žajbelj. Zanima me kakšna zelenjava, soseda ima grmiček čilijev... In ne, paradižniki absolutno ne pridejo v poštev.
Na vrh Sledi ZS Objavi