Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kje ste bili ali boste na dopustu ?

Citiraj
Pravkar sva se z najdražjo (in najdražjo psičko Piko) vrnila iz 18 dnevnega dopusta v Bohinju. Kaj naj rečem drugega, kot da je kot že 6 let do sedaj super. Veliko možnosti izletov, kolesarjenja, po želji tudi vodnih športov, paraglidinga, videli smo tudi precej surfačev in kite-surferjev, kar nekaj koncertov, znosne cene in za nameček v kolikor toplem poletju tudi kopanje v jezeru (ob vročinskih valovih voda doseže 24, včasih celo 26 stopinj celzija) mi predstavljajo idealno kombinacijo. Edino pri parkiranju ob jezeru je treba biti pazljiv (za goste nad 3 dni je cena 10 EUR za čas gostovanja) in dosledno nameščati parkirne listke. Obstaja pa tudi brezplačno parkirišče na začetku Ribčevega Laza. Tudi wireless je na voljo v številnih kafičih, kjer so me letos izredno presenetili s kvaliteto točenega piva (cevi so bile spucane), v Paviljonu pa so prinesli v Beer cornerju še brezplačne borovničke za VamPirja. Vreme je bilo super, izgleda, da čeprav ima v Bohinju dež mlade, so ti mladi šli študirat v Ljubljano in na počitnice na hrvaško obalo :). Edino ponudba hrane v lokalih se mi je zdela nekoliko enolična, sploh glede na to, da sem vegetarijanec (pogrešam nekaj lokalnih specialitet, kot je na primer mohant). Postrežba v lokalih pa večinoma zelo prijazna in korektna, čeprav morda tu in tam malo nerodna in pa seveda je pri Kramarju nemogoče pričakovati, da boš postrežen v trenutku, kadar je največja gužva - pa brez skrbi, so dovolj hitri, da res veliko gostov postrežejo, ampak ko je res naval, drugega kot čakanje nekaj minut ne ostane. BTW, če boste zašli v ta lokal, si oglejte še kje so okna in kje je jezero. Lani za božič je jezero ob silnem deževju segalo nad višino spodnjega roba okna.
P.S. Še zanimivost za ljubitelje žganic: V Orožnovi koči so postregli z zelo zanimivem zvarku iz smrekovih vršičkov, splača pa se vam potruditi v Voje, kjer imajo tudi kar nekaj zvarkov. Tudi na planini na Uskovnici (ne v koči, ampak malo nižje) imajo kar zanimiv sadjevček.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mi smo se pa letos odločili za kampiranje na slovenski obali- Fiesa. Kupili smo družinski šotor za 140 eur, ki je super:nepremočljiv, ima predprostor itd. in ajde za 10 dni na morje. Ker smo prvič kampirali, so nam prijatelji pomagali pri nakupu kamp opreme in z nasveti kako si pripraviti ležišča. Bilo je super, sploh ta mala sta uživala kot še nikoli, starejši sine, ki ima 6 let je z veseljem pomagal ženi pri pranju posode in zvečer raje poslušal pravljice pod zvezdami in niti enkrat ni rekel za računalnik in igrice. Imeli smo srečo z vremenom, pravzaprav je bilo še preveč vroče. Ja, super je bilo in drugo leto bomo spet kampirali!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mi smo bili pa kar doma, počivali in delali enodnevne izlete. In večerni pikniki s sosedi so bili čudoviti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mi smo šli pa v toplice. Bilo je super. Se splača na vsake toliko narediti en dober servis - gibanje, zdrava hrana in kakšen pregled, da poskrbiš zase.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Prikolica tik ob vodi, pod borovcem, na privat parceli nekje med Zadrom in Biogradom n/m. Ni kaj dosti za početi, razen, da se fino odpočiješ. Za navdušence je bilo v bližino peščeno igrišče za odbojko, ob obali je promenada za večerne sprehode. Do mesta ni daleč, vsak večer se tam kaj dogaja (celo Severina je imela koncert). Ko se naveličaš ležalnika, se pa odpelješ v Vodice na slapove Krke. Super osvežitev in popestritev.
Na vrh Sledi ZS Objavi