Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Brezsrčno početje s kužki

Citiraj
Ljudje moji, a ste videli kaj je počela najstnica v Bosni. Kaj se dogaja z maldostniki? Skušam najti en sam opravičljiv razlog za to (posledice vojne...); ampak, da se še snema ob tem početju; nimam besed!!! Nekaj moramo narediti ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Se strinjam, grozno. Sicer se mi zdi bolj grozno, da so izpostavili ta primer iz Bosne, ko pa je toliko brezsrčnih primerov ravnanja s kužki (ALI DRUGIMI ŽIVALMI!!!) pri nas - morda celo na sosednjem dvorišču. Ste že ukrepali, če ste kaj takega videli? Ta najstnica je po vsej verjetnosti ravnala, tako kot so jo naučili doma ... Če gledaš na živali kot na predmet, ki je človeku dan, da počne z njim, kar hoče, mu služi, dokler mu lahko, se celo z njim igra ... Potem pa ga lahko tudi zlahkoto pokonča. Mislim, Gandhi je rekel, da se veličina naroda in njegov moralni napredek ocenjuje po načinu njegovega odnosa do živali. Pa poglejmo, kje smo mi, Slovenci? Dokler bodo pri nas pokončali neželena legla, imeli pse za čuvaje vinogradov in jih pustili, da se izstradajo do smrti ali jih zavrgli, ko se gre na dopust ali ko žival zboli ... in še milijon takih primerov je ... Nič daleč stran od Bosancev.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Z vsem srcem se strinjam z Žabico. Me prav zanima koliko staršev bo o tem primeru danes popoldne debatiralo s svojimi otroki? In jim na poljuden način odprlo oči ter trdno zagovarjalo svoje stališče - glede ravnanja z žvalmi.
Kaj pa šola - mislite, da bodo kaj odreagirali?Ta in drugi teden imajo vsi učitelji razredne ure; me prav zanima, če bo kdo odprl to temo. Šolarji pa se že danes pogovarjajo in debatirajo o tem - sem jih slišala, danes zjutraj pred blagajno v trgovini. Nekako je vse skupaj izvenelo: Asi vidu, kaj si upa ...
Nimam besed, prav tako kot Tesa.
Kje smo starši, šola, družba, država????!!!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Predvsem se moramo pošteno vprašati kaj lahko vsak posameznik naredi na tem področju ... starši, učitelji oz. vsak posameznik bi moral s svojim zgledom vplivati na mlade.
"Prišel bo čas, ko bo zločin nad živaljo kaznovan tako kot zločin nad človekom", je že pred stoletji dejal Leonardo da Vinci.
"In še danes je Leonardo da Vinci daleč pred svojim časom"
Veliko znastvenih študij je pokazalo, da so skoraj vsi množični morilci pred zločini nad ljudmi vršili okrutna dejanja na živalih. Morali bi se zamisliti tisti, ki mislite, da je žival pač žival in da tega pri vseh grozotah, ki se dogajajo na tem planetu, ne gre jemati resno! Ne najdem pa besed, ki bi opisala moja obutke, ko zvem za takšen dogodek ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Oh ja, strinjam se z vami. Ja, vsak naj začne pri sebi ...in se med drugim tudi kaj vpraša, ko papca živali ( iz sodobnih koncentracijskih klavnic... ) Človeška krutost, kratkovidnost, zaslepljenost, interesi kapitala...so brezmejni. Krutost, ki se je zgodila s kužki, je samo en odsev več v ogledalu naše družbe oz. sveta. Žal!
Na vrh Sledi ZS Objavi