Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Srce in sin

Citiraj
Moj sin je star 33 let in mi je rekel, da mu sumijo na popuščanje srca, kar me zelo skrbi. . Pravi, da bo moral vse življenje jesti zdravila, pa je še tako mlad. Se da še kako drugače pomagati, da mu ne bi bilo treba jesti zdravil?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ta diagnoza pa je precej resna; pa še zelo mlad je. Bolezen poznam, ker jo je imel moj oče in sem veliko brala o tem. V zadnjem času so metode zdravljenja kar precej napredovale. Mislim pa, da brez zdravil ne bo šlo. Je pa zelo pomemben način življenja (nekajenje, zdrava hrana, gibanje, čim manj stresa ...), upoštevanje navodil zdravnika (kardiologa), redni pregledi; predvsem pa samospremljanje - v kakšnih primerih so manjše ali večje težave; moj oče si je pisal dnevnik in sta ga z zdravnikom vsakič pregledala in na podlagi tega skupno določila zdravljenje in ravnanje za naprej.
Bistveno pri vsem pa je, da se pri tej diagnozi lahko pojavijo kar velike psihične težave; dnevne depresije, strahovi, napadi panike ... predstavljaj si, da imaš nekje odzadaj vedno občutek, da ti bo odpovedalo srce ... nekako je treba vedno delovati pomirjujoče, ga razumeti, upoštevati njegova stanja ... in na to mirno odreagirati. Mora se naučiti živeti s to boleznijo - on in vsi bližnji.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tesa hvala za vaš nasvet. Seveda mu bomo stali ob strani, no prepričati ga pa bo treba, da se mora več gibat in prenehati kaditi. Jaz sem že v letih in me daje viskok pritisk, ne vem kako bom zmogel vse skupaj.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč. Če se bodo pojavile težave, tako psihične kot tudi fizične, se obrnite na strokovnjake. To velja tudi za svojce, ne samo za vašega sina.
Na vrh Sledi ZS Objavi