Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

bolečine pri vstavljenemu katetru

Citiraj
Spoštovani,

Pred kakšnim mesecem in pol je oče začel imeti probleme s povečano prostato. Začelo se je, ker naenkrat ni moral na malo potrebo, a tiščalo ga je, zato se je odpeljal v dežurno ambulanto, kjer so mu vstavili cevko oz urinski kateter. Kasneje je šel na pregled in so ugotovili, da nima velike prostate ampak ogromnio-tako mu je rekel specialist, velika naj bi bila 88 (ne vem kako se imenuje enota s katero se meri ta zadeva). Rečeno je bilo, da bo moral to cevko in vrečo imeti vsaj do sredine maja, nato pa bi jo poskusno odstranili v kolikor bi kazalo na bolje. Jeseni je bil na nekakšnem preventivnem pregledu za prostato, kjer je dal kri in niso nič kaj ugotovili. Star je 64 let.
Bistvo te teme oz vprašanja katerega pišem je velika bolečina ki jo trpi oče sedaj, ko ima v sebi kateter. Tako oče kot ostali najbližji doma, smo mislili, da je to pač normano, da boli in da najlažje ležiš, vse dokler nismo od kakšnih treh oseb v debati, kateri so imeli kakšnega bližnjega, ki so tudi nosili cevko in vsak pove da niti prebližno niso imeli takšnih bolečin ter da so se bolj ali manj lahko normalno premikali oz hodili-seveda delali kaj veliko niso, kar je veliko nasprotje od očeta, ki večinoma leži, za povrh je pa še videl kri v cevki in "gnoj" oz nekakšen izcedek. Vsak, ko je to slišal mu je rekel naj se ne zabava in naj gre v bolnico k specialistu, on pa se ne pusti in hoče počakat do torka, ker mu bodo v ZD zamenjali kakteter in vzeli vodo za pregled.
Vprašal bi Vas kot srtokovnjaka, kako se Vam zdi ta primer resen, je to morda normalno da gre skozi cev nekakšen izcedek oz tudi kri, da ga lahko tako boli da večino časa samo leži, je to morda znak, da se zadeva čisti ali kaj podobnega ali pa je obratno, da je kaj bolj resnega in bi res moral čimprej mimo ZD in takoj v bolnico.
Je mogoče tudi možno glede na to, da ima tako veliko prostato, da se mu je zgodila kakšna poškodba pri vstavljanju katetra oz cevke? Za Vaš odgovor in trud se vam zahvaljujem!

Rok
Na vrh Sledi ZS Objavi