Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kuža za mamo

Citiraj
Moja 70 let stara mama, ki je po smrti očeta ostala osamljena, se v tej situaciji zelo težko znajde. Razmišljala sem, da bi ji kupila manjšega psa, tako za družbo, kot tudi za to, da bi jo spravil ven na sprehod. Ali mislite, da je to v redu?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Urška, seveda je v redu in zelo dobra ideja.Ko sem se upokojila, mi je hčerka poklonila zlato prinašalko. Najprej sem se ustrašila, ker v življenju nisem nikoli imela psa. Potem pa sva opravile pasjo šolo. Je zelo ubogljiva in super se razumeva. 3X dnevno greva na sprehod, zvečer z mano "gleda" TV ali "bere" knjigo; pogovarjam se z njo, pa še prijazna je. Kar takoj pojdi v akcijo in mami nabavi psa. Čestitam za idejo. Lep pozdrav.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, kuža je seveda lahko zelo super družabnik, ampak nikakor ne sme biti darilo. Pomembno je vedeti 1.) ali si mama sploh želi psa, 2.) ali je dovolj zdrava, da bo lahko skrbela zanj, 3.) ji bo še kdo pomagal pri skrbi zanj (veterinarski pregledi, cepljenje, dovolj gibanja ipd.), 4.) ali ima vrt oz. kje živi, 5.) ali je že kdaj imela psa 6. ali je pripravljena z njim iti v šolo, predvsem pa, ali bi kdo lahko skrbel za njega, če se njej (bog ne daj), kaj zgodi? Potrebno je torej zelo premisliti, vsekakor pa žival stvar, ki ga poklonimo kot darilo!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ups, žival ni stvar (malo sem se zmotila)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nočem biti preveč negativna, ker je imeti psa lahko v življenju res lepo (in se zavedam, da mi moja dva dajeta veliko več kot jaz njima), bi vseeno opozorila še na nekaj: in sicer, da se mora mama zavedati, da kuža ni človek ter mu pustiti biti kuža. Sploh pa čisto vsak kuža potrebuje primerno vzgojo, tudi manjši kužki, pri katerih se dostikrat vidi, da se lastniki z njimi niso dovolj ukvarjali (ker so pač majhni in očitno zato ne potrebujejo vzgoje ?!).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri nas pa to ni šlo skozi. Mami ga ni znala vzgajat in je bil kuža totalno "razvajen"; neposlušen, celo potrebo je opravljal kjerkoli. In nekako se nista zaštekalo. Bil je bolj breme, kot ne, čeprav ga je mami imela blazno rada. zato se strinjam z Leonido, da se je treba z mamo pred nakupom kar temeljito pogovoriti in ji tudi predstaviti, kaj vse to potegne za sabo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mama sicer še nikoli ni imela psa, velikokrat pa čuva bratovega labradorca na katerega je zelo navezana in tudi zato sem mislila, da bi bilo fino, če bi imela svojega kosmatinčka, ki bi ji stalno delal družbo. Pri pregledih pri veterinarju in vzgoji bi ji pomagala oba z bratom, sploh brat ful obvlada pasjo vzgojo. Mamo sem seveda vprašala, če bi imela kužeta in je bila takoj za. Sedaj pa premišljujemo za katero pasmo bi se odločili, po moje za kakšno manjšo, ki ne rabi 10 km sprehodov na dan. Kaj pravite?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
udeja je super in kuža bi sigurno pozitivno vplival na mamo, vendar morate imeti tudi “bac up plan” v primeru, da mama ne bo mogla skrbeti zanj zaradi bolezni ali česa drugega, da ne boste kužata potem oddali.
Na vrh Sledi ZS Objavi