Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

BLATNIKi na kolesih, ki jih ni...

Citiraj
a mi lahko kdo razloži, zakaj novodobna kolesa (gorska pa tudi treking) nimajo blatnikov? In zakaj vsi moški pametujejo, da to pa res ne gre gor dajati. Hm... a je to tok seksi, k se voziš po lužcah in ti voda veselo šprica po hrbtu, hlačah, obutvi....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
ahhaahhaahahhahaah! to pa tudi mene zanima! ok, če bi bile te zadeve iz svinca ali pa če si na svetovnem telmovanju kjer šteje vsaka tisočinka, ali pa da dokažeš ženski, da nisi bil na piru ampak na “turi”:) ampak drugač pa res ne vem zakaj bi bil brez blatnikov? ajde deci ali pa ženske?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
če ima blatnike, ni več mačo kolo. iz gorskega postane fino mestno.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Blatnike se sicer da dokupiti. Ampak po drugi strani, sam sem jih imel na enem od preteklih koles: Večinoma so precej neučinkoviti, saj zaradi terena ne morejo (vsaj na gorcih) pokriti dovolj kolesa, ker bi jih v nasprotnem primeru dokaj hitro skrivil pri vožnji čez ovire. Ne pozabite tudi na vzmetenje in to lahko pomeni, da bi blatnik kaj hitro lahko zadel ob okvir (sploh si ne predstavljam zadnjega blatnika na fullyu). In še nekaj, blatnik ne sme biti preblizu gumi zaradi tega, ker bi se blato nabiralo med gumo in kolesom, kar lahko povzroči blokiranje kolesa in pa predvsem slabše čiščenje gume in posledično slabši oprijem.
Na treking kolesih pa se resnično čudim, da nimajo blatnikov. Je pa res, da se proizvajalci radi pohvalijo, kako nizko težo ima njihovo kolo. In tam vsak gram šteje.
Na vrh Sledi ZS Objavi