Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Gorsko kolo al treking kolo?

Citiraj
Razmišljam, da bi si kupil kolo pa ne vem, ali naj raje gorsko ali treking. Vozil bi se sicer bolj po urejenih cestah, makedamih, mogoče še kakšna gozdna pot - ne pa hude spuste. Ker za gozdne poti je najbrž že boljše, če imaš gorca kot trekinga? Hvala za pomoč ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če se boš večinoma vozil po cestah in makadamih je treking kolo čisto ok, saj "prenese" tudi kakšno gozdno pot.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Gorska izgledajo bolj fino, ampak za po asfaltu pa niso... Se boš namatral.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hm, odgovorili so ti že moji predhodniki. Vseeno, bi dodal tole: Če ciljaš na poti, potem zna biti treking kaj hitro premalo. Treking ti bo dobro delal do gladkih kolovozov, čim pa so večji udarci, pa okvir ni več primeren. Vseeno, glede na to, kar si napisal, boš verjetno bolj zadovoljen s treking kolesom. Ti pa vseeno priporočam, da si pri kakem prijatelju sposodiš kolo za kak dan in probaš oba, trekinga in gorca, seveda vsakega na svojem terenu. Poznam kar nekaj ljudi, ki so mislili, da bodo vozili treking varianto, pa jih je potem gorc zasvojil (in si sedaj lastijo tako treking kot polnovzmeteno gorsko kolo). Morda pa vseeno, ker če te bo pot vodila tako na asfalt kot na težje single, razmisli o nakupu dveh koles - eno za asfaltno makadamska potovanja in drugo za gorska potovanja. Vem, da je to večji strošek, a glede na to, da imaš lahko kolo kar kakih 10 let, če nisi ravno mahnjen na to, kaj imaš pod ritjo glede blagovne znamke, potem je letni strošek dovolj majhen, da upraviči tak nakup, seveda, če boš delal dovolj km. Vsekakor najprej preizkusi par variant (btw, nekatere boljše trgovine imajo nekaj preizkusnih koles in ti zelo priporočam, da se vsaj malo usedeš gor).
Ena varainta pa je tudi, da kupiš eno samo spredaj vzmeteno gorsko kolo in dva para obročev z gumami, ene z gladkimi in ene z malo bolj grobimi gumami, kar je malo cenejša in malo manj specializirana varianta dveh koles.
BTW, če misliš tudi na asfaltu veliko časa preživeti v klanec gor, bo gorec boljši, le malo bolj gladke gume daj gor. Če misliš pa veliko km po asfaltu delat, potem pa definitivno treking.
Na vrh Sledi ZS Objavi