Seks na počitnicah (za starše)

(Foto: Jupiterimages)

Poletna romantika

Če imamo otroke in bi radi počitnice izkoristili tudi za malce živahnejše telesno zbliževanje s partnerjem, je najbolje, če si že vnaprej začrtamo ustrezno strategijo. Četudi nam spodleti, je vsaj šok manjši, ko nas v popolni idili v dvoje zmoti nič hudega sluteči malček: "Mami, mene lulat!"

Trenutki zase

Osnovna možnost, ki se ponuja kar sama od sebe, je seveda to, da otroke za kratek čas pošljemo kam povsem same: v kolonijo, k babici in dedku, k teti in stricu, v športno ali jezikovno šolo. Ali vsaj na enodnevni izlet. Imeli bomo malo miru, zato pa toliko večje skrbi, saj vsepovsod preži toliko nevarnosti, da si bomo zares oddahnili šele tedaj, ko bodo malčki spet doma.

Pripravite načrt

Če nimate te možnosti ali če otrok nikakor nočete dati iz rok, se je treba na dopust skrbno pripraviti primeren načrt, ki bo omogočil, da ljubeča se starša vendarle sem ter tja ostaneta sama.
Pri tem je vse odvisno od dvojega: kam jo boste mahnili in koliko so stari otroci.

Dojenčki veliko spijo - hvala bogu

Z dojenčki je še najmanj težav, saj radi in veliko spijo, poleg tega se na potovanjih še hitreje utrudijo. V Trdinovih časih so jim za trdnejši spanec cuclje namakali v žganjico ali cviček. Danes se tega menda ne počne več. No, to zadovoljstvo velja vsaj toliko časa, dokler malčki ne kobacajo in hodijo, kajti potem niso niti za hip pri miru, Nikdar se ne morete zanesti, da bodo ostali tam, kamor ste jih odložili ali postavili. Te, malce večje nadebudneže, ki so neverjetno polni energije, je treba karseda temeljito zaposliti.


Ne pozabite na walkman

V hotelski sobi jih za nekaj časa zanesljivo zamoti televizija, na taborjenju pa se vedno izvrstno obnese walkman - malčku povezneš čez ušesa slušalke, v kasetnik pa vtakneš pravljico, otroške pesmice, tudi kaka rokovska klasika utegne imeti neverjeten učinek. Izvrstno je, če imajo otroci primerno družbo - vrstnike, prijatelje, sošolce. Tako kaj hitro pozabijo na odrasle nasploh in na starše posebej. Treba je samo paziti, da niso povsem brez nadzora; več parov se lahko v vsestransko zadovoljstvo dogovori, da jih zdaj ta zdaj oni ne spusti izpred oči. Ostali pa si ta, z nedolžno ukano tako rekoč prigarani čas zapolnijo po svoje. Že vedo, kako.

Iskanje priložnosti

Če ste se na dopustu nastanili v hotelu, bungalovu, počitniški hišici ali kakem drugem podobnem zidanem objektu, ki zagotavlja vsaj minimalno zasebnost, si boste brez posebnih težav zagotovili dovolj priložnosti za seks. Otroke lahko poleg tega za kakšno urico zaupate hotelski otroški igralnici, šoli plavanja ali kaki drugi nadzorovani dejavnosti.

V šotoru - težka bo

Slabše se vam piše, če boste odrajžali s šotorom ali če boste za bivanje izbrali počitniško prikolico. V tem primeru je prostora malo, stene pa so samo za boljši občutek. Na taborjenju je torej treba pokazati obilo domiselnosti. Podobno je na križarjenju z jadrnico ali ribiško barkačo.

Do urice samote

Čez dan otroke lahko "ujamemo" na sladoled ali ledeno mrzlo kokto, za kar so pripravljeni oditi na drugi konec kampa ali v pol ure oddaljeno mesto. Če sploh ne omenjamo, da ga ni tako oddaljenega kraja, da ne bi mogli zvečer oditi v kino ali na plesno teraso. Čeprav samo past radovednost. Evo - čudovita priložnost za urico samote.

Noč - zaplavajte

Če otrok nikakor ne morete spraviti stran od šotora, vam ostane samo to, da si poiščete kak miren kotiček. To je čez dan sila težavno. Zvečer se najbrž ni težko odkrasti od otrok ali jim razložiti, da oči in mamica najraje plavata ponoči. Verjemite, ni lepšega, kot izviti se izpod soparne platnene strehe ter se lagodno predati zavetju blage noči in tople vode. In drugim užitkom.

Bodite ustvarjalni

Tako. Natrosili smo vam nekaj dobrohotnih nasvetov, kako je mogoče kljub tropu otrok ohranjati ljubezensko romantiko poletnih dni, ko pustimo za sabo delovne obveznosti in tečne šefe ter spet pomislimo drug na drugega. Najbolje bo, če napnete možgane in si skušate s čimveč ustvarjalne domišljije ustvariti priložnosti. Kajti trenutki, ki si jih priborimo z velikim trudom in jih tako rekoč ukrademo, so navadno še posebno dragoceni. To vsekakor velja tudi za seks.