Velikost penisa

Je večji tudi boljši ?

Ko beseda nanese na moški spolni ud, razprava nikakor ne more mimo večnega vprašanja, ali je večji tudi boljši. Odgovor na to večno vprašanje je salomonski - včasih je boljši večji, včasih pa manjši. Velikost penisa, ki si jo ženska želi in ji je najbolj všeč, je pogosto odvisna od njene trenutne situacije in od tega, o kakšni seksualni praksi razmišlja. Če gre za prvi vaginalni seks, se verjetno vsak penis zdi prevelik in zastrašujoč. Odločitev za analni seks bo oseba morda sprejela prav na osnovi velikosti partnerjevega penisa. Če želi oralno zadovoljiti partnerja, bo zadovoljnejša z manjšim.

Reka, po katerem je pomembna tehnika, si ni izmislil "nekdo z majhnim", ampak najbrž izkušena ženska, saj ni fizioloških dokazov, ki bi potrjevali, da večji spolni organ vedno zagotavlja večji seksualni užitek.

Pomembnejša širina

Čeprav se mnogi moški radi hvalijo z dolžino svojega penisa, je za zadovoljstvo ženske bolj kot dolžina pomembna širina penisa. Občutljiva ženska tkiva okoli vagine, klitoris in strukture, ki ga obdajajo, celo razvpita točka G, če jo ženska ima, se nahajajo nekaj centimetrov stran od vaginalne odprtine. Večji ko je pritisk nanje, večji je užitek. Na drugi strani lahko dolg penis seže tudi do materničnega ustja, kar ni nujno prijetno, za nekatere ženske pa je celo boleče.

Nekatere ženske imajo rade občutek izpolnjenosti vagine, ki pa lahko pripelje tudi do vaginalne bolečine, in uživajo v občutku, da jim nekaj velikega izpolnjuje vagino. Večji ko je objekt, bolj se počutijo izpolnjene in zadovoljene. Zato izbirajo velike vibratorje in v nekaterih najskrajnejših primerih uživajo, če jim partner v vagino poriva celo pest. Toda tem ženskam niti največji penis ne more zadovoljiti potreb, ki so pogosto posledica notranjih psiholoških konfliktov.


Možatost?

Moški z velikim penisom v družbi navadno velja za bolj možatega, zato naj bi bila tudi ženska, ki privlači njegovo pozornost, privlačnejša in bolj zaželena. Ženskam (a tudi moškim) se utegne zdeti, da je njihov položaj v družbi boljši, če imajo bolj obdarjenega partnerja. Ženska se lahko počuti, kot da je premagala tekmice. Nekatere ženske vzburi že pogled na velik penis. Mnoge ženske fascinirajo penisi, ker ga same nimajo, toda ta očaranost navadno nima nobene povezave z velikostjo.

Koliko?

Za konec odgovorimo še na vprašanje, ki zanima vse, in sicer, kakšna je povprečna oziroma nadpovprečna velikost. Velikost in debelina erektiranega penisa sta precej povezani s starostjo, nanju pa vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so trenutno počutje, čas od zadnje ejakulacije, zunanja temperatura, toda vseeno nas zanima - koliko?

Povprečna dolžina penisa v erekciji je pri belcih 16,1 cm. In kako je s famo o temnopoltih moških, ki slovijo po svojem bogastvu med nogami? Statistika razkrije, da je falos črnca v primerjavi z belcem le za malenkost večji (16,4 cm). Kaj pa Azijci? Menda je njihov ud med erekcijo za skoraj dva centimetra krajši od belskega in črnskega. Kdo ve, nemara se prav zato radi pohvalijo s svojo starodavno umetnostjo/tehniko ljubljenja?

Največji medicinsko zabeležen primer najdemo v knjigi Drugi izviri avtorja dr. Roberta Dickinsona, ponosni lastnik 35,1 cm velikega penisa pa naj bi živel v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Na drugi strani medicinski anali navajajo tudi podatke o penisih, ki merijo zgolj en centimeter.

Centimetri niso pomembni

Presenetljivo, toda velikost spolnega uda je veliko pomembnejša za moške kot za ženske, čeprav med dolžino spolnega uda in sposobnostjo moškega, da je dober ljubimec, ni prav nobene povezave. Vsaka ženska zna povedati, da so nežnost, potrpljenje in predvsem pozornost veliko pomembnejši kot kak centimeter več ali manj.

Nežnost, potrpljenje in predvsem pozornost so pomembnejši kot kak centimeter več ali manj.

Moška obsedenost in zaskrbljenost zaradi velikosti penisa je že tako razširjena in močna, da je o tem postalo moderno govoriti kot o bolezni, piše The British Medical Journal, pri čemer se opira na izide raziskave, v kateri so bralce spraševali, naj navedejo težave in stanja, ki se še ne uvrščajo med bolezni, čeprav so temu zelo blizu.