Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Težave v spolnosti


(stran 3 od 3)VRSTE ORGAZMA

KLITORIČNI ORGAZEM
Nastopi kot posledica stimulacije klitorisa in njegove neposredne okolice. Veliko moških in žensk sploh ne ve, da je večina klitorisa skrita v nožnici, zato prihaja do težav. Klitoris se drži vlakna v nožnici, dolgega za polovico prsta. Vlakno ima dva podaljška, tako imenovani nogi, dolgi približno enajst centimetrov. Tako se klitoris zaključi v obliki bunčic, ki ju najdemo na zunanji strani nožnice.

V orgazmu, ki ga prepoznamo po krčih v nožnici, dejavno sodeluje ves klitoris, skupaj z mišicami, na katere je pritrjen. Ker je tako "velik", torej ni nič čudnega, da je klitorični orgazem lažje doseči kot tako imenovani vaginalni orgazem.

VAGINALNI ORGAZEM
Nastopi kot posledica stimulacije G-točke oziroma pritiska na maternični vrat in/ali steno nožnice. G-točko, imenovano po odkritelju, nemškemu fiziologu Ernestu Grafenbergu, najdemo med sramno kostjo in materničnim vratom. To je gobasto vlakno, ki ob vzburjenju nabrekne. Ker ga je težko najti, strokovnjaki svetujejo nekaj tehnik, s katerimi lažje dosežemo vaginalni orgazem.

  • Ona leži na hrbtu. Dvigne medenico tako, da je zunanji del nožnice (vulva) ob partnerjevi medenici. Penis je tako naravnan proti G točki, pri čemer se sočasno vzburi tudi klitoris. Lažje bo, če si partnerica pod zadnjico podloži blazino.
  • Nožnico med predigro dražimo z dvema prstoma; globlje ko gremo, večja je verjetnost, da razdražimo čelno steno nožnice, kjer je G -točka.

MEŠANI ORGAZEM
Dosežemo ga s kombinacijo zgoraj omenjenih postopkov.

PROTI PREZGODNJEMU IZLIVU
Vzroki se le redko skrivajo v telesu. Največkrat so krivi preveliko vzburjenje, napačni položaj in naglica pri odnosu. Da bi ga uspešno pozdravili, si je treba ogledati pot, na kateri se je moški naučil orgazma -masturbacijo. Veliko fantov masturbira hitro, da jih ne bi kdo zalotil. Za masturbacijo si je treba vzeti čas in pri tem spoznavati naravo izliva. Kaj pa med samim odnosom?

  • Spremenite položaj tako, da moškemu ne ustreza najbolje in se ne bo mogel popolnoma sprostiti.
  • Moški naj spozna svojo ejakulacijo, tako da bo vedel, kdaj se ne more več nadzirati. Večina moških začuti val toplote, nepopisnega zadovoljstva. V kritičnem trenutku naj stisne glavico penisa in počaka, da napetost mine. Misli naj odvrne od seksa.
  • Moški naj telo pozibava, ne pa da z njim potiska. To je za moškega precej manj vzburljivo, za žensko pa navadno bolj.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd