Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kaj nas pri seksu dolgočasi

Prošnja za dovoljenje. Dober ljubimec/ljubimka sam ugotovi, kdaj je partner razpoložen za seks in ga ogreje brez neumnih vprašanj. Včasih zadošča že pogled – le razbrati ga je treba.

Predvidljivost. Če sta partnerja že dolgo skupaj, postane seks predvidljiv; vedno vemo, kaj lahko pričakujemo, prevladuje rutina.

Mehaničen seks. Seks brez strasti je dolgočasen – nihče se noče počutiti kot napihljiva igračka iz trgovine s spolnimi pripomočki.
Vedno ista lokacija in ura. Če se seksa vedno lotite ob istem času in na istem mestu, to z leti ne postane le predvidljivo, temveč tudi dolgočasno in utrujajoče. Mnogi se raje odpovedo seksu, kot da bi morali znova "v soboto ob 20. uri za pet minut v spalnico".

Tišina med spolnim odnosom ali pretirano vpitje. Nekateri ne prenesejo, če partner med seksom molči, saj tako ne znajo razbrati, ali uživa ali ne. Spet druge moti, če so zvočni učinki potešitve prehrupni. Enako velja za telesno (ne)odzivnost: če ležimo kakor klada in pustimo partnerju, da med seksom "opravi" vse, se bo hitro naveličal. S telesnimi gibi pokažimo, kako zelo uživamo v seksu.

Nepripravljenost za eksperimentiranje. Ne glede na to, kako odzivni ste v postelji, bodo stvari sčasoma postale dolgočasne, če bodo vedno potekale po istem vzorcu.

Odsotnost vizualne spodbude. Plišaste in ponošene pižame, strgane nogavice, umazana majica, neurejeni lasje … Ljudje, predvsem moški, so vizualna bitja in pogled na seksi partnerja učinkuje na nas bolj kot vsak drug afrodiziak.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

seks , spolnost , libido

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.