Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Ženske lahko doživijo orgazem med športno dejavnostjo

Nekatere ženske ne potrebujejo partnerja, vibratorja ali kake drugo neposredno seksualno stimulacijo, da doživijo orgazem, je ugotovila nedavna raziskava, ki je poskušala ugotoviti, ali ženske v resnici lahko doživijo orgazem med ukvarjanjem s športno dejavnostjo. Že v prejšnjem stoletju so namreč v nekaterih raziskavahzabeležili, da je majhen odstotek žensk poročal o tem, da lahko med izvajanjem določenih športnihdejavnosti doživijo orgazem.
Novejša raziskava, objavljena v reviji Sexualand RelationshipTherapy, je zato skušala odkriti, kako pogost je ta fenomen in kje tiči vzrok. V raziskavo so vključili ženske, ki lahko med športno dejavnostjo doživijo orgazem, in tiste, ki med njo doživijo spolni užitek.

Približno 40 odstotkov vseh žensk iz obeh skupin je med športno dejavnostjo vsaj enajstkrat doživelo orgazem ali močan spolni užitek, ki ni bil povezan s spolnim sanjarjenjem ali razmišljanjem o osebi, ki jih spolno privlači. To se je najpogosteje zgodilo med izvajanjem trebušnjakov, pri kolesarjenju, plezanju po vrvi ali drogu in celo med dvigovanjem uteži ter tekom. V manjšem odstotku so ženske doživele spolne užitke tudi med jogo, plavanjem, gibanjem na eliptičnih napravah in med aerobiko.

Ta doživetja naj bi bila povezana z delovanjem trebušnih mišic pod večjim naporom, kar se je mnogim ženskam začelo dogajati že v zgodnjem otroštvu. Raziskovalci še niso prišli do končne znanstvene razlage za te užitke, vendar pa se temu nameravajo posvetiti v prihodnosti.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

šport , orgazem , rekreacija , raziskava

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

30. 04. 2012 14:05:52
Z gibanjem,močnejšim razgibavanjem določenih delov telesa se zmasirajo ŽENSKE EROGENE CONE IN PRIDE DO ORGAZMA,KAR NI NIČ NENAVADNO, KOT OBIČAJNO PRIDE PRI SAMOZADOVOLJEVANJU.
10. 05. 2012 18:45:17
... Oh - Nič Novega, Prosim Vas ... Za To Ne Potrebuješ "Strokovnjakov" ... Toda Ljudje Nič Ne Verjamejo Dokler (Kaj) Ne Povedo Po Poročilih Ali Kje Ne (Za)Piše ... To Je Že DOLGO Znano ... Vsem Športnicam Želim VELIKO "Užitkov" ... Moškim Pa - Naj "Zadovoljijo" Tako Kot Je TREBA Žensko ... Pa Ji Ne Bo treba "Prisilno" Športati ... Čeprav - Je Seveda Tukaj Velik Plus ... Se Vsaj Ukvarja z Športom (Ali Rekreacijo) ... Namreč - Tudi Zase (Mošli Spol Sem), Prznam Da Ko Se Ukvarjam z Športom - Takrat Imam Spolno Moč Za "Neštetokrat" ... In Dobro Je Takrat "Imeti" Kje Kakšno Rekreativko, Kajti ... Če Ne Si "Prepolen" (Spolne) Moči ... No - Kakorkoli ... Lep Pozdrav Vsem ...