Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Spolno življenje Slovencev: Največ seksajo Primorci


(stran 2 od 2)


Pogostost spolnih odnosov in spolna usmerjenost

Na pogostost seksualnih odnosov pa manj vpliva spolna usmerjenost, s čimer naša raziskava podira razširjeno zablodo. Med tistimi, ki se opredeljujejo za heteroseksualne, jih 5 odstotkov seksa vsak dan, 40 odstotkov vsak drugi ali tretji dan, enkrat na teden pa petina. Kar 60 odstotkov homoseksualno usmerjenih seksa vsak drugi ali tretji dan, 40 odstotkov pa enkrat na teden.


Vaja dela mojstra

Tisti, ki seksajo pogosteje, imajo manj težav z doživljanjem orgazma. Prav vsi, ki seksajo večkrat na dan, poznajo slast večkratnih orgazmov. To je dano samo desetini tistih, ki seksajo vsak dan, vendar jih več kot polovica doživi vrhunec pri vsakem spolnem odnosu. Več orgazmov pri enem spolnem odnosu doživi približno desetina tistih, ki seksajo vsak drugi ali tretji dan, enkrat na teden ali dva- do trikrat na mesec. Vrhunec težje okusijo tisti, ki seksajo redkeje.

Med tistimi, ki seksajo enkrat na teden, je takih, ki redko doživijo orgazem, skoraj 6 odstotkov, pri tistih, ki seksajo enkrat na mesec desetina, pri tistih, ki seksajo vsak drugi ali tretji mesec pa 40 odstotkov. Prav vsi, ki se "k stvari spravijo" zgolj enkrat na leto, le redko doživijo vrhunec. Dobra novica je, da je sladkost orgazma znana prav vsem, saj v raziskavi ni bilo nikogar, ki bi izjavil, da še nikoli ni doživel orgazma.

Pogosteje ko seksamo, raje menjujemo spolne položaje …

Zanimala nas je tudi povezava med pogostostjo spolnih odnosov in menjavanjem položajev. Pokazalo se je namreč naslednje: pogosteje ko seksamo, raje menjujemo spolne položaje. Skoraj 90 odstotkov tistih, ki seksajo večkrat na dan, med seksom menjava položaje. To velja tudi za 80 odstotkov tistih, ki seksajo vsak dan, 70 odstotkov tistih, ki seksajo vsak drugi ali tretji dan, ter 53 odstotkov tistih, pri katerih je seks na sporedu enkrat na teden. Med tistimi, ki seksajo enkrat na mesec, jih skoraj 33 odstotkov ne mara menjavati položajev, kar velja tudi za petino tistih, ki imajo spolne odnose vsak drugi ali tretji mesec.

Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd