Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Najbolj vroča raziskava: Spolno življenje Slovencev in Slovenk


(stran 3 od 3)


4. Kaj je najpomembnejše za zadovoljiv spolni odnos?

In kako je z uživanjem v seksu? Kako pomembna je predigra? Moški in ženske se pred penetracijo radi ogrejejo in nagajivo poigrajo. Da seks najraje začnejo s tem, je odgovorilo skoraj 72 odstotkov moških in 67 odstotkov žensk. Za čim prejšnjo penetracijo brez predigre se ogrevajo samo 3 odstotki moških in žensk. Kljub temu se penetracija brez predigre občasno prileže kar dobri petini moških in tudi 23,5 odstotka žensk je priznalo, da se jim včasih prileže na seks na hitro.

Sodeč po rezultatih ankete smo v Sloveniji zelo velikodušni, saj je na vprašanje, kako pomembno je za vaše zadovoljstvo, da je s seksom zadovoljen tudi partner, pritrdilno odgovorila večina vprašanih, in sicer več kot 93 odstotkov vseh anketiranih obeh spolov. Za odgovor "niti ne" so se odločili samo trije odstotki vseh anketiranih.

Kaj pa je najpomembnejše za užitek v spolnem odnosu? Moški, naj vas pomirimo. To nikakor ni velikost oziroma dolžina penisa, saj je tako odgovoril zgolj dober odstotek žensk in moških. Moški v večji meri kot ženske menijo, da sta pomembni tehnika in spretnost (34 %), trajanje odnosa (7,7 %) in trdota penisa. Za oba spola je za užitek v seksu najpomembnejša želja, vendar tako misli več žensk (48 %) kot moških (slabih 43 %).

5. Kateri položaj imate najraje?

Kaj pa položaji med seksom? Moški menjujejo položaje veliko raje kot ženske, saj jih je tako odgovorilo skoraj 70 odstotkov v primerjavi z zgolj 43 odstotki žensk. Ženske tudi veliko raje ostanejo v enem položaju oziroma ga med spolnim odnosom ne menjujejo, saj menjavanja položajev ne mara celih 15 odstotkov v primerjavi s samo 6,5 odstotka moških. Ženske veliko raje občasno menjajo položaje (37 %) kot moški (22 %).

Kateri pa je najljubši položaj na Slovenskem? Pričakovano ali ne – misijonarski, pri katerem je moški zgoraj. Ta položaj imajo raje ženske (34 %) kot moški (27 %). Moškim je ljubše, če je zgoraj ženska (23 % moških in skoraj 18 % žensk) ali pa moški zadaj (14 % moških in 9 % žensk). Zanimiv je tudi razmeroma visok odstotek (6 % moških in 5 % žensk) tistih, ki so kot odgovor navedli "drugi položaji", veliko pa se jih tudi ni moglo odločiti, kateri je sploh njihov najljubši položaj – kar dobrih 18 odstotkov moških in žensk.

Nad seksom "od zadaj" v Sloveniji nismo prav navdušeni. Analni spolni odnos je namreč poskusila le dobra tretjina moških (35,7 %) in dobra četrtina žensk (28 %). Kaj pa oralni seks? Tiste, ki prisegajo, da je to ena od najvišjih oblik seksualnega užitka, bodo rezultati nemara razočarali. Kar dobra petina moških (!) je izjavila, da ne marajo oralnega seksa, enako je odgovorila skoraj polovica žensk (47,5 %). V oralnem seksu uživa dobrih 65 odstotkov moških in "samo" 41 odstotkov žensk.

6. Ali ste že kdaj imeli težave z erekcijo?

Med moškimi, ki smo jih zajeli v anketi, jih je 23,7 odstotka priznalo, da so že imeli težave z erekcijo, s to težavo pa se ni srečalo (ali pa tega niso hoteli priznati) 72 odstotkov moških. Večinoma se jim to dogaja redko (66 %), občasno pa kar dobri petini (26,5 %).

Kako se moški spopadajo s to težavo oziroma ali so jo pripravljeni priznati in se o njej odkrito pogovoriti? S tem imajo očitno težave, saj se je s svojo partnerko, ki seveda čuti posledice, zmogla pogovoriti slaba polovica moških (49 %), izredno velik delež (več kot 40 %) pa jih težavo skriva in tiho trpi, saj se o njej niso pogovorili z nikomer. Zdravnikom jih je to težavo zaupala manj slaba desetina. T

Težave z erekcijo med slovenskimi moškimi torej niso prav redke, vendar je zdravilo za zdravljenje erekcije poskusil en sam odstotek moških, njihova izkušnja pa je bila v celoti zadovoljiva.


7. Ali se vam je že zgodilo, da je prehitro prišlo do izliva semena?

Druga težava moških je prehiter izliv semena. Da jim je že kdaj "prehitro prišlo", je priznalo kar 67,3 odstotka moških, samo slaba tretjina pa jih nima te izkušnje. K sreči se "prehitrim" to dogaja redko (68 %), občasno kar 28 odstotkom, pri vsakem drugem ali tretjem odnosu pa skoraj 4 odstotkom moških, ki jih je zajela naša raziskava.


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd