Nekaj neobičajnih spolnih praks

(Foto: Jupiterimages)

Dandanes je v partnerskih zvezah menda "in" vse, kar je neobičajno. Ena od takšnih reči je svinganje ali, po domače, menjava partnerjev. Slovenija se tudi tozadevno uvršča med napredne evropske – pa kaj evropske, svetovne! – države, saj se lahko po novem slovenski svingerji srečujejo tudi uradno. Doslej očem skrita scena se je namreč odprla … no, razprla – dobili smo legalen in registriran svingerski klub. Saj ne, da bi hoteli delati reklamo – to se pač plača in bo treba kaj primakniti – vendar vseeno lahko namignemo: s fotografij, ki krožijo po spletu, je mogoče razbrati, da je zadeva pripravljena lično in mikavno.

Tudi sama sem za hip zaprla oči in si predstavljala, da z dragim v tistem bazenčku malce zamenjava:"Pojdi po tistega tamle, tistega z napeto ritjo, jaz pa bom medtem vprašal prsato blondinko, ali mi da." Hm. Bi res lahko z drugim? Halo, seveda. Toda: bi lahko hkrati opazovale svojega, kako se onegavi z drugo? Bi? No … ne vem, mislim … hja …

Torej: teorija čista desetka, v praksi pa bi verjetno prišlo do odpovedi sistema. Razmislim še enkrat in ugotovim: ne, to ni zame. Tako kot tudi ne "seks v jatah", kot temu izvirno pravi prvi potrebnež in pohotnež slovenske seks scene Brane Kastelic (no ja, če bi bil v igri on, bi morda še razmislila, he he he). Si predstavljate, koliko usklajevanja je treba za uspešen skupinski seks? Za koliko rok moraš ugotoviti, komu pripadajo, koliko penisov je treba pripraviti do orgazma in koliko ženskih mednožij razpreti, da prideš do izvira – pri čemer v ihti zadovoljevanja drugih celo pozabiš nase?

Pa tako imenovane "svobodne zveze", ki jim nasprotuje tudi večji del slovenske spletne scene? Ne, tudi te niso zame. Da bi nekaj večerov na mesec ali celo na teden čakala, da pride domov in mi potem navdušeno razlaga, s katero je bil in kako je bilo, saj bi imel za takšno početje moje (skozi zobe iztisnjeno) privoljenje? Ne, hvala.
 

Igra vlog: sedi in ubogaj, sem ti rekla!

Že res, da se še ne štejem med starejše občane, ki tistih odvratnih gibov, kot seksu reče moja frigidna prijateljica, ne počnejo več, in da imam načeloma kar bujno domišljijo. Toda to, kar se gredo nekateri Slovenci, presega celo moj smisel za izvirnost – kaj šele humor.

Zazrem se skozi okno in si predstavljam naslednji prizor: zatemnjena dnevna soba, sedežna garnitura, pregrnjena z belo rjuho, na njej leži razgaljen moški srednjih let, dobro ohranjen, slečen do pasu in z odprto zadrgo, nad njim pa se sklanja v pretesno uniformo medicinske sestre preoblečena Neža. Ta prizor opazujem nekje izpod stropa. V njeni desnici je velika injekcija, ki, skladno s situacijo, spominja na falus tik pred eksplozijo. Levica se sprehaja po pacientovih poraščenih prsih. "Zdaj te bom pičila," šepne in ga zbode v zadnjico. Moški v boleči ekstazi zahrope. Mislim, da mu prihaja. Sestra Neža mu na obraz natakne kisikovo masko in sede zraven njega, tako da se ji krilce privzdigne nad meje spodobnega:"Pridi, da te pripravim na operacijo. Še prej pa morava poskrbeti za banko sperme. Zaloge smo namreč izčrpali in potrebujemo vašo pomoč." Skloni se nad odprto zadrgo in nagajivo izvleče orodje.

Rez! Groteskno – čeprav še zdaleč ne tako, kot če bi morala igrati stevardeso, čistilko ali učiteljico. Te so namreč pri Slovencih med bolj priljubljenimi. Oprostite, ampak kadar seksam, sem rada jaz. V preostalem času sem že tako sem in tja malce zaigrana.
 

Istospolne izkušnje: poskusiti ni greh, lahko pa je pregrešno

Občasno tovrstno eksperimentiranje resda ni prav nič povezano s homoseksualnostjo – čeprav nekateri menijo drugače – zagotovo pa je to ena od najbolj priljubljenih tem, povezanih s spolnostjo. Ženska z žensko, moški z moškim. Slišati je preprosto, sodeč po izkušnjah forumašev in blogerjev, pa tudi na osnovi spletnega brskanja na temo ljubezni in seksa, pa je tovrstnih eksperimentov vse več. Izkušnja več pač ne more škodovati (izkušnja manj pa tudi ne).

Vse, ki se bojite, da se boste z enim ali dvema poskusoma "nalezli" homoseksualnosti, lahko pomirimo: zgolj zaradi eksperimentiranja ne boste stigmatizirani, preganjani in zatirani, ne boste se cvrli v peklu.
Tudi če vas kdo vidi, ne.
 

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki