Anatomija spolovil: velikost penisa in oddaljenost klitorisa

(Foto: Shutterstock)

Ena od večjih moških preglavic je velikost njihovega penisa, saj pogosto menijo, da je morda premajhen, da bi z njim zadovoljili partnerko. V tolažbo: seksologi opozarjajo, da se med seksom zgodi le 25 odstotkov ženskih orgazmov, do preostalih 75 odstotkov pride med oralnim seksom. Zato vsaj v 75 odstotkih velikost zagotovo ne šteje, pa tudi pri preostalih 25 odstotkih se večina žensk nagiba k mnenju, da velikost ni pomembna.

No, obstaja možnost, da so med seksologi, ki so to pisali, tudi tako imenovani "tehniki", vendar naj vam to ne vzame upanja.

Velik penis pomeni zelo malo, če njegov lastnik ne ve, kaj in kako početi z njim, ali če meni, da je dovolj že to, da ima veliko orodje in da mu zato ni treba uporabljati ust in rok ter vse prepušča partnerki.

In nasprotno: majhen penis ne pomeni konca sveta, temveč le to, da se mora moški s podpovprečnim pač malce bolj potruditi. O tem, ali je napornejša felacija manjšega ali večjega penisa, se za zdaj ne morem odločiti, čeprav sem načeloma privrženka večjih. Lažje jih je najti in bolj so podobni sladoledu, tega pa naravnost obožujem.

Nekaj je govora tudi o pomenu anatomije ženskega mednožja. Oddaljenost med klitorisom in vagino naj bi menda določala, v kolikšni meri ženska uživa v seksu in kako dolgo traja, da doživi orgazem: ženske, pri katerih je klitoris od vagine oddaljen 2,5 centimetra, orgazem dosežejo hitreje kot tiste, pri katerih je ta razdalja večja. No, dokler se ne meri v metrih, menda ni tak problem, kajne?

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki