Samozadovoljevanje: razišči se nežno

(Foto: Jupiterimages)

Ročno delo, rokomet, žepni biljard, avtoerotika in kar je še besed, ki opisujejo masturbiranje oziroma samozadovoljevanje, je staro vsaj toliko kot človeštvo. Naj dvigne roko, kdor tega še ni počel. Je kdo? Ga ni? V redu.

Kaj torej dodati o tej solistični igri, ki jo navadno skrivamo pred očmi drugih – no, razen pred partnerjem, če je to pač del predigre in če nismo preveč zavrti?

Predvsem to, da ne gre za nič sramotnega, kar dokazujejo tudi spletne razprave o masturbiranju. "Seveda, večkrat na teden!", "Brez tega si ne predstavljam seksa.", "Že od malega!" To so le nekateri odgovori na vprašanje, ali počnete "to".

Masturbiranje je normalno, zdravo in predvsem zaželeno. Le kako boš partnerju pokazal, kaj ti je všeč, če tega še sam ne veš?

In še zanimivost: Danska že več kot deset let vsako leto organizira tako imenovani masturbacijski maraton (Masturbate-a-Thon), ki se ga lahko udeležite kot tekmovalec ali gledalec, izkupiček pa gre v dobrodelne namene. Če torej vaši orgazmični cilji niso materialistični, kar pogumno: vaja dela mojstra – na maratonu pa boste lahko pokazali tudi obratno.

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Vsi Viva strokovnjaki