Oralni seks: minuta molka

(Foto: Shutterstock)

Oralni seks je dobra popestritev spolnega odnosa in običajna praksa večine slovenskih parov. Sama sem sicer prepričana, da oralni seks ni kdove kakšna umetnost, vsaj felacija ne. Malo gor, malo dol, spretna uporaba jezika, sledenje globini partnerjevega dihanja – in uspeh je zagotovljen.

Toda spletni viri me podučijo, da je tudi oralni seks svojevrstna spretnost, ki zahteva nekaj znanja. Ne smeš grizljati. Ne smeš pozabiti na moda. Ne smeš biti prenežna. Pa pregroba tudi ne. Ne smeš pozabiti na anus – vendar previdno, dokler ne veš, ali mu je misel na tvoj prst v njegovi zadnjici sploh simpatična. Ne smeš biti nenehno v istem položaju: med oralnim seksom moraš najmanj enkrat počepniti, se uleči, vstati, poklekniti in … no, vsaj premeta ni treba narediti.

Je pa všečno, če ga ženska skorajda poje in malodane še prebavi. In seveda, da je med felacijo glasna. Cmokljanje, vzdihovanje, hropenje in stokanje so sestavni del dobrega oralnega seksa. Sprašujem se, ali daješ tako partnerju vedeti, da a) ob nudenju orale tudi ti orgazmiraš, ali b) uživaš, ko se daviš z njegovim penisom.

Da ne bo pomote: seks je lep in oralni seks je še lepši. Toda vpitje pornoigralk in njihovo hropenje, ko si soigralčevo seme razmažejo po prsih, je mojo seksualno samozavest vselej nekoliko omajalo. Kakšna ženska pa sem, da me polna usta in tekočina, za katero sem nekoč prebrala, da ima okus po … ne popeljejo do glasnega orgazma? No, naj poenostavim z izjavo, ki sem jo snedla na internetu:"Ni ravno za na kruh namazat."

Namig za moške: jejte veliko ananasa, odpovejte se cigaretam, alkoholu in kavi, ne jejte rdečega mesa, česna, čebule in mlečnih izdelkov ter hitre hrane. Če boste po pomoti preživeli, boste sicer – životarili, toda partnerka vam bo, cmokljajoča in goltajoča, hvaležna.Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki