Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Hlinite orgazem?


(stran 5 od 5)


Ne hlinite, če ...

imate poleg sebe lenega in brezčutnega ljubimca

Če vam nikoli ni namenil ljubezni in pozornosti, ki jo potrebujete, ne izgubljajte energije za hlinjenje. On si tega nikakor ne zasluži. Povejte mu resnico.

čutite, da niste dobra ljubimka

Tako je verjetno zato, ker se na napačen način trudite doseči orgazem. Številne študije so pokazale, da samo ena od treh žensk doživi orgazem med seksualnim odnosom, večina pa jih potrebuje stimulacijo klitorisa. Zato vzemite njegovo roko (ali še bolje: glavo) in jo namestite v svoje mednožje ter mu vrnite na enak način. Tako! To je vse, kar morate vedeti, če želite postati boginja seksa.

nikoli niste doživeli orgazma

Raziskovalci pravijo, da od 10 do 15 odstotkov žensk nikoli ne doživi orgazma, niti med samozadovoljevanjem. Naslednjih 10 do 15 odstotkov žensk do orgazma pripelje izključno samozadovoljevanje. Če spadate katero od teh kategorij, hlinjenje zagotovo ni pravi odgovor. Rešitev ni niti v tem, da partnerju poveste, da ste hlinili (nikoli več vam ne bo verjel). Obrnite se na ginekologa. Če ne gre za fiziološki problem, se posvetujte s psihologom; tako boste odkrili in odpravili morebitno psihološko blokado.

vam je nerodno povedati, kaj vas vzburja in kaj ne

Razmislite o naslednjem: dokler ste s tem moškim, nikoli ne boste doživeli orgazma. Kljub vsemu mu ne povejte, da vas ne vznemirja. Namesto tega vodite njegovo (svojo) roko do mesta, kjer vam najbolj prija. Verjemite, dobro si ga bo zapomnil in z veseljem ga bo redno obiskoval.

Pet korakov do orgazma

  • Spočijte se: najboljši seks se zgodi, ko je stopnja vaše zdržljivosti oziroma moči najvišja. Poskrbite za dovolj spanca, pazite na zdravo prehrano in ne pretiravajte z alkoholom.
  • Masturbirajte: raziskave kažejo, da se 62 odstotkov žensk redko ali nikoli ne samozadovoljuje, čeprav je dokazano, da tiste, ki to počnejo, med spolnim odnosom veliko lažje dosežejo orgazem.
  • Zavzemite položaj: predlagamo, da ste na vrhu tako, da vaš klitoris ustvari polni stik. Poleg tega v tem položaju lahko nadzorujete ritem in stopnjo penetracije.
  • Upočasnite: seks ni tekma. Ni treba, da prvi pretečete ciljno črto orgazma. Raziskave namreč kažejo naslednje: večja ko je stopnja orgazmične napetosti, slajše je praznjenje.
  • Bodite v optimalni fizični kondiciji: ženske, ki imajo močne mišice medeničnega dna, povečujejo svoje možnost, da zagledajo zvezde.

Pari bi se morali zavedati, da je orgazem lahko tudi ovira za seksualno zadovoljstvo. Pari pogosto doživljajo orgazem kot rdečo luč za nadaljevanje seksa, znamenje, da se je treba ustaviti. Oba partnerja se trudita samo do orgazma. Kaj pa, če ga dosežeta v petih minutah? Primerjajmo to s parom, ki ima težave z orgazmom, zaradi česar njun seks traja od 30 do 60 minut. Kateri par doseže večji seksualni užitek? Začuda - ne par, ki doseže orgazem prehitro, če ga sploh doživi. Orgazem je kot ognjemet, čudovit, dokler traja, toda vedno se konča prekmalu. Ni treba, da je orgazem edini cilj seksa in intimnosti.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd