Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Hlinite orgazem?


(stran 2 od 5)Prava moška vprašanja

Več kot polovica žensk vsaj občasno hlini orgazem. Dekleta in ženske učijo, kako naj hlinijo orgazme, njihove partnerje pa, naj pričakujejo lažne orgazme. Bi morali svojo partnerko vprašati, ali je doživela orgazem? Čeprav to vprašanje ni slabo, nemara ni najboljše, ki ga lahko postavite, saj ne morete narediti prav nič, če vam reče, da ga ni. Ne morete se vrniti nazaj, želja po seksu lahko mine, če čakate na naslednji seks, da bi ji zastavili isto vprašanje. Če partnerka ni doživela orgazma, je vse, kar lahko občutite, manjše ali večje razočaranje nad seboj, svojo partnerko ali obojim. Namesto tega je veliko ustreznejše vprašanje, ki ga lahko postavite, si želiš doživeti orgazem? In postavite ga obvezno pred seksom.

Ne pričakujte od njega preveč

Zelo pomembno je, da ženska prevzame odgovornost za svojo seksualno zadovoljitev in užitek. Nikakor ga ne sme prepustiti vitezu v bleščečem oklepu, saj ti obstajajo samo še v pravljicah in filmih. Vsaka ženska se mora odločiti, koliko ji pomeni seksualni užitek. Bolj ko se ji zdi pomemben, več bo morala vložiti sama. Prav tako mora ugotoviti, kaj ji godi in kaj ji ne ustreza.

Čeprav morda zveni hladno in prav nič romantično, mora svojega partnerja videti kot orodje ali sredstvo za doseganje zadovoljstva, ki ji mora biti dostopno. Družba je v preteklosti moškim dolgo dovoljevala takšen pogled na ženske. Toda če imata oba partnerja tak pogled na seks, nobeden od njiju ne postane seksualni objekt, saj med izpolnjevanjem svojih potreb pogosto izpolnjujemo tudi partnerjeve. Do tega pride, če sta oba partnerja iskrena in enako radodarna kot sebična.

"Ne" ali "nehaj"!

Ženska se mora odločiti, ali lahko doživi orgazem že pred samim seksom. Ženske pogosto hlinijo orgazem, ker ga sploh ne želijo ali dovolj dobro poznajo svoje telo, da vedo, da ga v prihajajoči seksualni izkušnji ne bodo dosegle. Včasih se ženske spuščajo v seks zato, ker uživajo v fizični povezanosti in bližini s partnerjem, čeprav pri tem ne dosežejo orgazma. Če ženska želi orgazem in če je ta možen, bi se o tem lahko prej pogovorila s partnerjem. Lahko mu odkrito pove, da želi orgazem ali zahteva obliko seksa, za katero ve, da jo bo zadovoljila (na primer oralno).

Prav tako mora biti sposobna reči "ne"ali "nehaj", če med odnosom ugotovi, da ne bo dosegla orgazma. To prav gotovo ni romantičen seks, toda niti hlinjen orgazem ni. Če želi resnično uživati v seksu, mora biti ženska iskrena do sebe in do partnerja, ne glede na doživljanje orgazma. Partnerju mora poslati jasno sporočilo o svojem stanju pred seksom, o tem, kaj želi in kaj potrebuje, celo če to pomeni, da sploh ne ve, kaj želi. Dame - partnerji nam ne morejo brati misli, poleg tega nas niso dobili skupaj s priročnikom za uporabo.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd