Kako do orgazma

(Foto: Dreamstime)

Več energije, boljši orgazem

Vrhunec oziroma orgazem je darilo življenja, ki ga prejmemo kot zahvalo za zbiranje energije. Pomeni, da smo zbrali toliko energije in življenjske moči, da lahko dosežemo energetski vrhunec in nato sprostitev. Orgazem vselej nastane zaradi sprostitve zbrane energije. Sposobnost doživljanja orgazma je zato predvsem odvisna od količine posameznikove življenjske energije. Raven in kakovost življenjske energije sta pri vsakemu posamezniku drugačna, zato je tudi sposobnost doživljanja orgazma pri vsakem posamezniku drugačna. Lahko bi govorili o individualni orgazmičnosti. Pri tem je treba razumeti, da ne gre za statično stanje, temveč za zelo dinamično. Naša energija je odvisna od različnih dejavnikov; pridobivamo jo s hrano, gibanjem, dihanjem, ohranjamo pa s pravilnim življenjskim slogom, ki vključuje zdravo dejavnost, počitek oziroma sprostitev, konstruktivno mišljenje in stabilno čustvovanje.

Orgazem vselej nastane zaradi sprostitve zbrane energije. Sposobnost doživljanja orgazma je zato predvsem odvisna od količine posameznikove življenjske energije. Raven in kakovost življenjske energije sta pri vsakemu posamezniku drugačna, zato je tudi sposobnost doživljanja orgazma pri vsakem posamezniku drugačna. Lahko bi govorili o individualni orgazmičnosti. Pri tem je treba razumeti, da ne gre za statično stanje, temveč za zelo dinamično. Naša energija je odvisna od različnih dejavnikov; pridobivamo jo s hrano, gibanjem, dihanjem, ohranjamo pa s pravilnim življenjskim slogom, ki vključuje zdravo dejavnost, počitek oziroma sprostitev, konstruktivno mišljenje in stabilno čustvovanje.

Vzroki za nedoživljanje orgazma

Izčrpanost, utrujenost, stres ali zdravstvene težave so povečini glavni vzroki, ki lahko preprečijo doživljanje orgazma. Pomemben razlog, da ne doživljamo orgazma, so zdravstvene težave in pomanjkanje energije. Kadar telo komaj zbere energijo za preživetje, je razumljivo, da je ne bo zapravljalo za orgazem. Največ energije za orgazem prispevajo čutila, notranji organi, kostni mozeg, možgani in kri. Dokler se ti vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo privoščilo orgazma. Če pa se v svojem energetskem primanjkljaju vseeno silimo k orgazmu, se lahko resno poškodujemo, saj to počnemo na račun lastnega zdravja.

Če je manj sline ...

V kitajski tradicionalni medicini povezujejo probleme s spolnostjo s pomanjkanjem vodnega elementa. To je najbolj očitno pri osebah, ki nimajo veliko sline in imajo suha usta. Takšne osebe ne mika poljubljanje po francosko, saj zaradi primanjkljaja sline zadeva ni "podmazana". Slina je pokazatelj količine spolne energije ter stanja notranjih organov. Grenka, kisla slina nakazuje na zastrupljena jetra ali želodec, obilo sladke in dišeče sline pa na mladost in obilo spolne energije. Spomnite se dojenčkov, ki imajo toliko sline, da se jim kar cedi iz ust. Otroci imajo na zalogi veliko spolne energije, saj jo potrebujejo za nadaljnjo rast. Na drugi strani imajo ostareli ljudje suha usta, kar kaže, da jim primanjkuje spolne energije.

Poškodovana ženska energija

Kitajski holistični zdravniki pravijo, da je ženska narava kot voda, moška pa kot ogenj. Zato ženska, ki ne more jokati, tudi ne bo mogla doživeti orgazma, saj je presuha oziroma ji primanjkuje vodnega elementa oziroma vlažnosti. Takšna ženska bi morala vnovič najti svojo žensko naravo. To pomeni, da mora umiriti grobo ognjeno energijo (nepotrpežljivost, sovraštvo, jeza, obsojanje, kritiziranje) ter vzgajati nežno, potrpežljivo, strpno, sprejemajočo in razumevajočo energijo. Če želijo ženske ohranjati svojo naravo, si morajo omisliti nežne gibe, kakršne sprožajo gospodinjska opravila, ples, plavanje, hoja ali tai či, či gong, dao jin itd. Grobe športne dejavnosti, kot so tek, tekmovalni športi spodbudijo pretežko energijo, ki poškoduje prefinjen energetski sistem ženske.
Članek se nadaljuje »


Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki