Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kako do orgazma


(stran 2 od 2)Premalo energije v spolnih organih

Zaradi verskih ali moralnih predsodkov si ženske pogosto ne upajo priti v stik same s seboj in s svojim telesom. S tem se mnoge prikrajšajo za prirojeno pravico do odkrivanja svojih skritih potencialov. Ženske si pogosto naredijo umeten koncept o tem, kakšna naj bi bila spolnost. Medtem ko premišljujejo, načrtujejo in pričakujejo, se energija zadržuje v glavi, v spolnih organih pa je primanjkuje. Kadar v spolnih organih ni dovolj krvi, ti ne morejo nabrekniti in tudi živčni sistem se ne odziva. Ženska ima občutek, da je nepovezana s svojimi spolnimi organi, zato se težje vzburi. To je pogosta težava vseh, tudi moških, ki veliko premišljujejo. Takšni ljudje bi morali razumeti, da spolnost ni umovanje, in več vsakodnevne energije nameniti tudi spodnjemu delu telesa in sprostitvi.


Druge bolečine

Če je pretok na področju spolnih organov moten, je oteženo tudi doseganje orgazma. To se dogaja osebam, pri katerih črevo zaradi prevelike teže pritiska na spolne organe in prekine pretok. Tudi če so prisotne bolečine v križu, nogah in medenici, to pomeni, da energija ne teče gladko skozi kanale, to pa onemogoča doživljanje orgazma in drugih prefinjenih doživetij. Slabo zaceljena tkiva, ki so bila ob porodu prerezana ali so se pretrgala, lahko postanejo brazgotine, kjer je pretok energije slabši, s tem pa tudi senzibilnost. Ženske bi morale pred porodom in po njem izvajati posebne gibalne in dihalne vaje ter vaje za krepitev sramnotrtične mišice. To lahko žensko globoko poveže s še nerojenim otrokom, kar občutno olajša tudi porod. Marina Dadaševa, Rusinja, ki živi in dela na Tajskem, pravi, da se ima za največji orgazem zahvaliti rojstvu svojega tretjega otroka. Marina, ki je tao inštruktorica za spočetje, nosečnost in porod, je doslej pri porodu v vodi pomagala že več kot 3000 ženskam.

Brez meja

Ker se orgazem oziroma vrhunec dogodi zaradi sprostitve primerne energije, ni nujno omejen samo na spolnost. Vrhunec s spolno energijo je resda mistična izkušnja, toda vrhunec lahko doživimo tudi medtem, ko beremo napeto knjigo, poslušamo čudovito glasbo, gledamo nogometno tekmo, pobožamo ljubljeno osebo, potrebnemu pomoči ponudimo pomoč itd. Orgastično je razpoložen tudi vsak dojenček ali noseča mamica, ki kar cveti, saj v njiju poteka nenehen proces rasti. Pri vseh teh dejavnostih ali procesih lahko doživimo enega ali celo več vrhuncev. Orgazem ni samo fizično doživetje in ko razumete da ste najbolj častitljivo bitje v univerzumu, ste doživeli orgazem. V resnici orgazem nima meja.


Izločanje sline lahko spodbudite z nežno masažo ledvic in žlez slinavk

Masaža ledvic:
Tople roke položite na območje ledvic in jih nežno masirajte, dokler ne spodbudite izločanja sline. Ledvica po rojstvu skrbijo za obnavljanje spolne energije in se odzivajo na nežnost.

Masaža žlez slinavk:
Žleze slinavke ležijo ob ušesu, pod čeljustjo in pod jezikom. Spodbudite jih lahko z vrtenjem jezika v ustih ali s pritiskom jezika na mehko nebo. Pritok sline bo pospešila tudi nežna masaža z dlanmi: s prsti nekajkrat zarišemo pot prek ušes skozi čeljust proti srcu.

Za energijo spodaj
Energijo v spodnjem delu telesa lahko spodbudite že, če vsak dan naredite tri počasne počepe, tako da pristanete s petami na tleh. Vaja bo okrepila spolne organe, križnico in pretok energije po nogah.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd