Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kdo so metroseksualci


(stran 3 od 3)


Osvobojeni. Ali res?


Če je verjeti tistim, ki so skovali izraz naključna vzdržnost, smo trenutno v tretji fazi seksualne revolucije. Odnosi med spoloma se čedalje bolj osvobajajo institucij, gospodarskih okov in tradicionalne delitve dela. Vsak sme vse ob vsakem času. Hkrati smo veliko bolj razsvetljeni kot naši starši. Verjetno smo tudi veliko boljši ljubimci od naših babic in dedkov. Mar to pomeni, da to tudi počnemo?

Zdaj veliko naše pozornost velja našim novim mobitelom s fotoaparatom. Toda mobiteli nas učijo, da boljša tehnika ne vodi nujno do boljših odnosov med ljudmi (ali pa vi veste, kako bi drugače kdo lahko v zadnjem hipu odpovedal kino? Mimogrede v to kategorijo prištevamo tudi paciente, ki menijo, da je SMS-sporočilo najboljši način za prekinitev zveze).

Kot priponka z virusom


Enako velja za seks, ki se ga vsake toliko časa odpovemo. Toda kakšno bi bilo pravilo brez izjeme. Sveže zaljubljeni se obnašajo kot priponka na elektronskem sporočilu. In to z virusom! Verjetno je prav takšno obnašanje botrovalo izrazu serijska monogamija.In še za konec, seksualno dejavnih "solistov" je menda zelo malo. To, kar ste spremljali v seriji Seks v mestu, še ne pomeni, da je imelo tamkajšnje dogajanje kakršnokoli zvezo z realnostjo, kaj šele s statistiko. Ta pa pravi - če seštejemo vse sekse, ki v tem trenutku potekajo na našem planetu, na tiste, ki niso v razmerju, odpade bednih pet odstotkov.

Pot k sebi in ustvarjalnosti

Ne glede na vse, Viva podpira edinstvenost osebnega razvoja in svobodnega raziskovanja seksualnosti. Kot rešitev ne predlaga širjenja oziroma ohlapnejšega razumevanja starih šablon, marveč vladavino posameznika, ki bo prispeval k skupni ustvarjalnosti. Kot je dejal Jung, se oblikovanje osebne posebnosti vedno začne pri posamezniku, ki, zavedajoč se svoje samosti, utira pot, ki se razvija proti neznanemu. Korak v tej smeri bi bilo zagotavljanje pogojev in sredstev, s katerim bi posamezniku pomagali razumeti, da so njegova telesna podoba in seksualna zaznavanja močno pogojena. Bolj kot prenavljanje pogojevanja, moramo pogojevanja odpraviti. Ne potrebujemo novih obrazcev za ravnanje, marveč orodja za raziskovanje in ustvarjalnost.

Namesto rahlo perverznega izraza "narcisoiden" moški iz zavrtega 20. stoletja je na prizorišče stopil veliko ponosnejši metroseksualec - urban, erotičen, depiliran, pravi tipček za 21. stoletje.

Hetero-metroseksualec opazuje:
1. sebe v ogledalu,
2. druge metrose (kako bi sicer vedel, kaj je to sezono in?)
3. ženske, ki se skladajo z njegovo barvo oblačil. Ne nujno po tem vrstnem redu, lahko pa tudi v tem zaporedju
.

David Beckham
Največji metroseksualec med vsemi je nedvomno David Beckham, ki ima vsak mesec drugačno frizuro, a vselej skrbno negovane lase, veliko pozornost namenja tudi stajlingu, oblekam, modnim dodatkom, in se ne brani priložnosti pokazati svoje brezhibno razvito telo.

Tom Cruise
Poleg Davida Beckhama metroseksualce najbolje pooseblja Tom Cruise. Čeprav je že v srednjih letih, za ohranitev podobe dečka gladke kože, bujnih las in nagajivega nasmeha uporablja vse prednosti tehnologije industrije lepote in mode. On je še vedno Maverick iz Top Guna, ključnega filma osemdesetih let. Pravzaprav je še vedno adolescent, ki v Risky Business s spuščenimi spodnjicami skaklja po kavču.

Misija: nemogoče je pravzaprav njegova nemogoča misija, kako ostati večno mlad in zaželen - seks objekt svojih lastnih filmov. To je igra vseh metroseksualcev, čeprav večina ne premore toliko maskerjev, filtrov za kamere in podobnih pomagal. Kot pri vsakem metroseksualcu glede njegove seksualne nagnjenosti ni skrivnosti. Vsa njegova uspešna filmska kariera je dokaz, da je strastno zaljubljen v - Toma.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd