Barve - ogledalo naše seksualnosti

(Foto: Jupiterimages)

Katera pa je vaša priljubljena barva?

Vsaki osebi so bolj ali manj všeč posamezne barve, psihologi pa pravijo, da barve veliko govorijo o nas, pri čemer seks ni nobena izjema. Ljudi smo glede na njihovo najljubšo barvo in to, kaj te govorijo o njihovem spolnem življenju, razvrstili na temelju statistike – pri osebi, ki ima rada določeno barvo, torej obstaja nekoliko večja verjetnost, da bo pokazala spodaj navedena nagnjenja. Čeprav vemo, da statistiko lahko uporabimo za dokazovanje česarkoli, preberite, kakšni ste v postelji, in ugotovite, ali ste zadovoljni s svojim partnerjem/ko.

Barve so ogledalo naše seksualnosti, pravijo psihologi. Seveda na osnovi enega samega elementa ni mogoče podati resne ocene, zato tovrstne analize služijo izključno zabavi.

RDEČA: Rdeči ljudje so pravi tigri v seksu − hitro se vzburijo in uživajo na vse možne načine. Ko se pri njih prižge iskra, seks lahko traja tudi več ur.
Opozorilo: Ljubitelji rdeče barve utegnejo biti napadalni, zato bi se jih tisti, ki jim ugajajo šibkejše barve, morali varovati.

RUMENA: Seksualnost ljubiteljev rumene barve je zapletena, vendar prilagodljiva. To je priljubljena barva homoseksualcev. Ljubitelji rumene barve v večini primerov iščejo dominantnega in močnega partnerja oziroma se nagibajo k pasivnosti.
Opozorilo: Rumeni ljudje se skoraj nikdar ne odprejo do konca in v seksu ne uživajo popolnoma, čeprav skorajda nikoli ne zavrnejo ponudbe za seks.

ROŽNATA: Rožnata barva razkriva pomanjkanje seksualne zrelosti – ženske se nagibajo k izzivanju in obljubam, a se izmaknejo pred "realizacijo". Takšno šopirjenje s seksualnostjo utegne pomeniti tudi skrito sovraštvo do moških. Številne prostitutke nosijo rožnata oblačila, od perila od obleke. Moški uživajo v flirtanju in osvajanju: v enem večeru se bodo dogovorili za zmenek s tremi ženskami, a na bodo prišli na nobenega.
Opozorilo: Ženske, ki so v razmerju z rožnatim moškim, naj se pripravijo na presenečenje; pripravijo naj si rezervno možnost za primer, če razmerje/zakon propade.

VIJOLIČNA: Ljudem, ki ljubijo to barvo, se zdi, da so preveč prefinjeni za vulgarno valjanje po postelji. Ženske si ne nočejo pokvariti pričeske, moški pa bi se raje ukvarjali s poslom, zato tudi njihov pristop k ljubljenju utegne biti posloven in uraden.
Opozorilo: Če vam jih že uspe pridobiti za seks, ne bodite presenečeni, če bodo poskrbeli samo zase, za vas pa − kakor kdaj.

ČRNA: Ta barva lahko pomeni "črn" seks oziroma nagnjenost k perverzijam. To seveda ne pomeni, da je večina ljudi, ki ljubijo črno, v seksu izprijena, toda policijski psihiatri trdijo, da je med tistimi, ki so naredili kak seksualni prestopek, nekaj več ljubiteljev črne barve.
Opozorilo: Črni ljudje so nagnjeni k spremembam razpoloženja in so pogosteje slabe kot dobre volje, zato so tudi v seksu najsrečnejši, kadar so pod stresom ali nesrečni.

ZELENA: Zeleno doživljamo kot barvo zdravja, svežine in narave, zato so tudi ljubitelji zelene barve v seksu sveži, naravni, iskreni in nedolžni. Če si za življenjskega partnerja izberete zelenega človeka, nezvestoba najbrž ne bo na seznamu vaših skrbi.
Opozorilo: Zelene ženske utegnejo vse življenje igrati device oziroma seksualno neizkušene osebe, tako da z njimi ne boste doživeli divjega seksa. Zeleni moški navadno ostanejo nekoliko nespretni in se v postelji nikoli ne zdijo pretirano izkušeni.

ORANŽNA: Oranžni ljudje obožujejo seksualne fantazije, saj so njihova opora. Seksualno dejanje mora biti dramatično, kot razburljiva predstava, v kateri so, oni seveda, zvezdniki. Predigra se jim zdi pomembnejša kot ljubiteljem drugih barv. Med seksom radi šepetajo, besede so zanje pomembne, četudi so nesmiselne.
Opozorilo: Oranžni ljudje utegnejo imeti težave z doseganjem orgazma, vendar obenem zelo dobro igrajo, zato njihovi partnerji tega ne odkrijejo. Moški so lahko grobi, ženske pa utegnejo pustiti kako znamenje na partnerjevem hrbtu.

RJAVA: Resda se bo le redko kdo izjasnil, da je rjava njegova najljubša barva, toda za ljubitelji rjave barve se skrivajo pravi seksualni dragulji. Rjavi ljudje so topli, njihova ljubezen je iskrena in globoka, seks imajo v mislih štiriindvajset ur na dan. Vznemirjajo jih seks pred kaminom, jagode na trebuhu in kraja hrane iz vaših ust.
Opozorilo: Za sprostitev potrebujejo zasebnost. Čeprav obožujejo seks, ga ne bodo izvajali kjerkoli. Četudi vam bo njihovo obnašanje všeč, dolgoročno utegnejo biti naporni, saj se vam bo ves čas dozdevalo, da niste dovolj nežni in pozorni ter da niste dovolj pogosto izrekli besedic "ljubim te".

SIVA: Priljubljena barva neodločnih ljudi, ki so navadno takšni tudi v seksu. Ker jih bolj ali manj nič ne vznemirja, si izberejo barvo, ki ne obvezuje. Sivi moški doživljajo seks kot obliko sproščanja napetosti, ženske pa seksajo bodisi zato, da bi zadovoljile partnerja, bodisi zato, da bi zanosile.
Opozorilo: Ne bodite presenečeni, če bo ljubitelj sivega med seksom videti, kot da bi računal ali opazoval zidne tapete.

MODRA: Fantastični seksualni partnerji: lahko so grešni, nežni, strastni ali zaljubljeni do ušes − vse to samo zato, da bi zadovoljili partnerja. Zanje je ljubezen prefinjena umetnost, h kateri pristopajo zelo elegantno. Modre ženske v seksu uživajo do konca, v predigri in skupnosti po seksu pa uživajo enako ženske kot moški. V zakonu so neverjetno zvesti; ko dobijo pravega partnerja, jih ne zanima nihče drug.
Opozorilo: Izrazito strastne ljudi, nagnjene k rahlo divjem seksu, bi utegnilo motiti njihovo pomanjkanje odločnosti modrih ljudi, kar utegne po njihovih merilih delovati nekoliko mlačno in premalo strastno.

BELA: Ljubiteljem barve čistosti se seks utegne zdeti nekaj umazanega. Beli ljudje so že po naravi čistuni, seks čez dan je zanje nekaj nezaslišanega. Ne pogovor o seksu ne opazovanje seksualnih prizorov jim ni prijetno, saj menijo, da je to nespodobno. Če že morajo govoriti o seksu, bodo spolne organe imenovali z "miškami", "mucami" in podobnimi otroškimi izrazi.
Opozorilo: Bele ženske se največkrat nikoli ne slečejo do konca, moški pa se radi prhajo − tako pred seksom kot tudi po njem.

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki