Seksi poletje

(Foto: Jupiterimages)

Čas, ko je moški najlažji plen (tudi, če sta že 20 let poročena)

Rast temperature zaradi sončnih žarkov precej vpliva na moški libido, ki poleti doseže vrhunec, moški pa postanejo zelo lahek plen. Zato nasvet ženskam – izkoristite poletni čas, da vrnete strast v rutino dolgotrajnega odnosa ali za nove osvajalske pohode. Zato ne omahujte in izkoristite poletje za doživetje nepozabnih, vročih spominov.

Nekateri odštevajo dneve do začetka dopusta, drugi do prvega skoka v morje, tretji pa se zgražajo nad dejstvom, da se bomo kmalu spet borili za »preživetje« pri +40 stopinjah Celzija.

Ne glede na to je poletje v polnem razmahu, z njim pa tudi obilje možnosti za dejavnosti na prostem, ki zahtevajo dobro telesno pripravljenost, dobro voljo in dobro družbo.

Divjanja hormonov
Poleti smo čustveno bolj odprti in imamo več prostega časa, s tem pa tudi priložnosti za spoznavanje novih ljudi. Poletje je preprosto ustvarjeno za kratke, strastne romance, pa tudi varanje, in strokovnjaki trdijo, da si pri tem težko pomagamo. Poletje je najbolj erotičen in najbolj čuten letni čas.

Najteže je moškim, …
… ki so po naravi vizualni tipi in se zelo težko uprejo skušnjavi razgaljenih teles, ki jih je poleti mogoče videti v izobilju, trdi Patrick Wanis v časniku za terapijo odnosov. Medtem ko moški pogosteje iščejo poletno kratkočasje, pa je varanje za ženske veliko resnejše in usodnejše. Okoli 60 odstotkov moških se bo spustilo v avanturo z mlajšo, neresno žensko, toda ženske poleti iščejo bogatejše, starejše in resnejše moške. Zato bo takšna prevara bolj ogrozila razmerje ali zakon, saj znajo moški bolje ločiti seks od čustev.

Razgaljenost – pasja vročina je izvrsten izgovor, da se pomanjkljivo oblečete, podobe razgaljenega ženskega telesa v zračnih cunjicah pa noben moški, tudi dolgoletni partner, ne bo tako zlahka pozabil.

Kreme za sončenje – namesto klasične predigre bivanje na plaži ponuja veliko priložnosti za (samo na videz) nenevarne dotike. Losjon za sončenje vas bo zaščitil samo pred UV žarki, ne pa tudi pred domišljijo vašega izbranca, ki bo vzplamenevala, medtem ko bo dišeče mleko mazal po vaši porjaveli, mehki koži ...

Šport – vsi vemo, da so pripadniki moškega spola strastni oboževalci športa in vseh spremljajočih dejavnosti. Če želite dragega presenetiti s svojo drugo platjo, poleg tiste, ki ljubi tople kopeli, branje v senci in poležavanje na kavču pred televizijo, imate poleti za takšne podvige nešteto možnosti. Uporabite njihovo orožje proti njim samim. Tenis, badminton, odbojko na pesku lahko izkoristite in mu pokažete svoj tekmovalni duh, energijo in strast. Z igranjem v paru prav tako delujete pozitivno in krepite občutek skupnosti. Verjemite, moški ljubijo šport in ljubijo ženske. Združite ti dve stvari in nikakor ne boste zgrešili!

Seks zunaj postelje
Če vam primanjkuje prave romantike ali ste preprosto siti klasičnega seksa v postelji in lastne spalnice, imate poleti obilje priložnosti, da to popravite. Dišeči parki zimzelenih dreves, nočno kopanje, dolgi sprehodi po plaži pod zvezdnim nebom so idealno okolje za avanturo, ki se je boste radi spominjali do konca leta.

Zlatko Fras

dr. Zlatko Fras dr. med. spec. internist

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki