Z masažo do orgazma

(Foto: Dreamstime)

Do boljših spolnih užitkov

Je vaše spolno življenje enolično in dolgočasno? Ste v postelji le zato, da ustrežete partnerju? So orgazmi le še sanje? Za to obstaja rešitev. V orientalski medicini. Orientalska medicina gleda na uživanje v spolnosti kot na nujno potrebno življenjsko moč, o orgazmu pa meni, da je energetski vrhunec in sprostitev hkrati. Toda če naj izkusite dober seks, morate biti povsem sproščeni. Načinov sproščanja je veliko, od samotnih sprehodov v naravi do avtosugestije in različnih masaž. Predstavljamo vam tri alternativne terapije, s katerimi si lahko pomagate do boljšega spolnega življenja: ročno terapijo Korjo, refleksologijo in šiatsu. Vse te tehnike spodbujajo pretok energije či, ki se pretaka med telesnimi meridiani; ti se nanašajo na posamezne notranje organe, čustva in duhovno ravnovesje.

Ročni palec -- točka za orgazem

Ročna terapija Korjo: Terapija lahko pomaga tako ženskam kot moškim, v nekaterih primerih celo odpravi prezgodnji izliv pri moških. Gre za nekakšno kombinacijo refleksologije in akupunkture, ki temelji na telesnem ravnovesju. Vsi telesni meridiani morajo biti uravnovešeni, kajti če naj človek doseže dobro spolnost, se mora počutiti na vrhuncu moči. Terapevt uporablja drobne iglice, ki jih zabode v obe dlani. Terapija je povsem neboleča, saj iglice sežejo le nekaj milimetrov globoko v podkožje.

Terapevt mora najprej ugotoviti, kateri organi niso v ravnovesju, nato pa z iglicami zdravi ustrezne točke na dlani. Iglice zabode tudi ob vznožju palca na roki, kjer so “spolne” točke. Prav te točke so najpomembnejše za doseganje orgazma, na katerega ste že skoraj pozabili. Terapijo lahko izvajate tudi doma, brez rabe iglic. Preprosto masirajte predel pod palcem ali prosite partnerja, naj vas masira on.

Stopala - vir užitka

Refleksologija: To je najstarejša oblika naravne medicine, po kateri je vsak telesni organ in ud povezan z določeno točko na stopalu. (Saj veste, kako počnejo v filmih: ona mu sezuje čevlje in mu začne masirati stopalo. Prav kmalu začne on globoko dihati, kam to vodi, pa je jasno vsem). Terapevt pritiska na te točke in odpravlja neravnovesje v telesu. Refleksologija sama vas ne bo vzburila. Točke, ki so povezane s sprostitvijo energije v spolnih organih, so razporejene na koščenem delu stopala, tik pod gležnjem, kjer je koža tanka in občutljiva. S terapijo torej ne boste le obnovili pretoka energije, temveč boste tudi odzivnejši na spolni užitek. Po terapiji boste namreč telesno in duševno sproščeni. Nič nenavadnega, da veliko ljudi meni, da je refleksologija enako prijetna kot dober seks. Pomaga celo zdraviti impotenco in druge spolne motnje.

Pri tem je treba paziti tudi na prehrano. Saj veste, telesno ravnovesje! Priporočljive so jedi, ki vsebujejo janež in cimet, saj oba pomirjata. Z refleksologijo je mogoče odpraviti tudi čustvene in psihične težave, ki jih povzroča stres.

Odlika tovrstne terapije je tudi to, da jo lahko izvajamo kar doma. Za boljši pretok energije v spolne organe pritisnite s prsti na zunanjo stran gležnjev, na sredini diagonale med peto in kostjo na gležnju. Masirajte s krožnimi gibi.

V položaju boginje

Šiatsu: Tradicionalna kitajska medicina temelji na spoznanju, da spolna energija izvira iz “jinga” (jing predstavlja življenje), ki se nabira v ledvicah. Telo se pri orgazmu opira na jing. Pri šiatsu terapiji je torej treba za izboljšanje orgazmov “zdraviti” ledvice. Pri tem je pomembno, da med spolnim odnosom mislite samo na svoje spolne organe in izključite vse druge misli. Šiatsu se opira na spoznanje, da je manj več. Preveč spolne dejavnosti namreč zavira delovanje jinga. Šiatsu spominja na masažo vsega telesa in telovadbo hkrati.

Terapevt s prsti, komolci in koleni masira telo in s tem odpre pretok zdravilne telesne energije. Šiatsu je nekoliko boleča terapija, še posebno če med njenim izvajanjem niste sproščeni. Uporabne vaje krepijo vaš potencial za doseganje orgazma.

Najbolj priporočljiv je “položaj boginje”, pri katerem ležite na hrbtu z nogami narazen (noge se morajo dotikati tal). To bo odprlo pretok spolne energije. S partnerjem pa lahko poskusita tole: eden naj leže na tla, in sicer na trebuh, drugi pa naj mu leže na hrbet, tako da sta s hrbtoma obrnjena eden proti drugemu. Ne premikajta se, kajti mišice in kosti se bodo v tem položaju same masirale.

Vse je v glavi

Za doseganje orgazmov torej potrebujete občutek dobrega počutja in energije, pa tudi precejšnjo mero sproščenosti in odzivnosti. Velike količine alkohola ne bodo pomagale, čeprav mnogi ljudje menijo, da jih alkohol sprošča.
Vse je torej v glavi.

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki