Kdo si želi večji penis?

(Foto: Jupiterimages)

Moške resnice

Čeprav je dokazano, da velikost penisa ni povezana s stopnjo seksualnega užitka, mnogi moški sanjarijo o večjem penisu, zato se zastavlja vprašanje: zakaj? Osnovna motivacija za takšno željo je samozavest. Dobro obdarjeni moški so samozavestnejši od tistih s povprečnim ali manjšim penisom. Prepričanje o premajhnem penisu in pomanjkanje samozavesti pa ne vplivata samo na spolno življenje, temveč tudi na odnos moškega do sebe nasploh. Vsak moški bi se moral vprašati, ali zares potrebuje daljši in debelejši penis.

Živimo v obdobju, ko si ljudje željo zadovoljiti vsako svojo potrebo in željo, v želji po dobičku pa se na trgu pojavlja vse več izdelkov, ki "učinkovito", hitro in za komaj kaj denarja obljubljajo izpolnitev tovrstnih moških sanj. O zanesljivosti in stvarni učinkovitosti takšnih sredstev se malo piše in govori, povečuje pa se število moških, ki razkrivajo, kako so nasedli oglaševalskim zvijačam.

V znanstveni literaturi je zelo malo podatkov o uspešnih metodah povečanja penisa, zato pa je veliko primerov bolnikov, pri katerih so se po kirurških posegih podaljšanja penisa in drugih oblikah izživljanja nad penisom pojavili različni zapleti: deformacije penisa, velike brazgotine, grbe in bule na penisu, prenizko postavljen penis, podkožne krvavitve, zavračanje vsadkov itn. Ponudba sredstev in metod za povečanje penisa je zares široka in pestra; zlasti internet prinaša številne spletne strani, posvečene povečanju penisa.

Metode, za katere dandanes najpogosteje slišimo, so kirurški poseg, s katerim presekajo vezi in nato v penis presadijo lastno maščobno tkivo, potem so tu še različne črpalke, uteži, magneti, tablete, vaje, kreme … Večina teh metod je neuporabnih, z nekaterimi pa boste izmučili svoj penis in dobili nemara dodaten centimeter več. Je to res tisto, kar si želite?

Vsiljuje se primerjava z motnjami erekcije. Za zdravljenje motenj erekcije so v zgodovini ponujali vse mogoče izdelke in metode sumljive vrednosti, toda ko se je pojavila modra tabletka, ki je dokazano učinkovita, je zanjo skorajda hipoma izvedel ves svet in zdravilo je naletelo na neverjetno zanimanje medijev, kar ne preseneča, saj motnje erekcije tarejo številne moške. Znanost napreduje s svetlobno hitrostjo, zato najbrž ni daleč čas, ko bo tudi za povečanje penisa obstajalo varno in učinkovito sredstvo ali terapevtski postopek. Če že ne zaradi skrbi za moško "dušo", pa zaradi nedvomno bajnega dobička.

Ta odgovor vam najbrž ni v veliko tolažbo, toda takšne so stvari. Toda če ste se kljub temu odločili raziskati sredstva in priročnike, ki jih ponuja svetovni splet, varujte svoj denar (in razum) pred sladkimi besedami vseh, ki so željni kovati dobiček na račun človeških kompleksov.

NASVETI ZA VARNO POVEČANJE PENISA

Shujšajte!
Vsak zdravnik vam bo potrdil, da je nadzorovanje telesne teže izredno pomembno, ko gre za velikost penisa. Pri moškem, ki se zredi, se poveča tudi količina maščobnega tkiva, ki obdaja koren penisa, zaradi česar se ta zmanjšuje. Zanimivo dejstvo, o katerem velja razmisliti, se glasi: penis se zmanjša za 2,5 centimetra na vsakih dodatnih 15 kilogramov telesne teže!

Izogibajte se kirurškim posegom
Žal kirurgija povečanja penisa še vedno ni izpopolnjena. Poleg tega, da je to zelo drag poseg, saj v tujini stane od štiri do sedem tisoč evrov, lahko pride do posledic, kot so nestabilnost penisa med spolnim odnosom, večja občutljivost na poškodbe, nižji kot erekcije in trajna brazgotina. Tudi vbrizgavanje lastnega maščobnega tkiva v penis ima lahko zastrašujoče neželene učinke, kot so brazgotine, bule in druge nepravilnosti.

Zdrava prehrana
Prehrana naj bo nizkokalorična in z veliko rastlinskih vlaknin. Visoke ravni holesterola v mastni hrani namreč zamašijo krvne žile v penisu, kar naposled pripelje do motenj erekcije. Prehrano obogatite z živili, ki vsebujejo cink (govedina, puran, žitarice, jagnjetina, jetra in nekateri lupinarji).

Dovolj počitka!
Dovolj spanja vsak dan zagotavlja dovolj energije za delo, igro in seks. Utrujenost in zaspanost zmanjšujeta seksualno sposobnost.

Telesna dejavnost
Telovadba bo izboljšala pretok krvi in okrepila delovanje vašega srca, torej vse, kar potrebujete za dobro delovanje vašega penisa in spolni užitek.

Več erekcij
Da, drži. Več ko imate erekcij, verjetneje je, da bo penis dobil dovolj hranljive snovi, ki jo najbolj potrebuje – kisika. Tri erekcije na teden zagotovijo vašemu penisu ves potreben kisik.

IN...:

Ne nasedajte goljufom s svetovnega spleta

Na stotine spletnih strani je namenjenih povečanju penisa, zato se zastavljata vprašanji, kateri sploh verjeti in kako se obvarovati pred goljufijami. Osebe, ki na tovrstnih spletnih straneh prodajajo svoje izdelke, so pretežno brez moralnih zadržkov, saj želijo zgolj zaslužiti z vašo negotovostjo.

Izogibajte se ponudbam "brezplačnih" izdelkov

Nič ni brezplačno, niti ti izdelki. Četudi vam na spletni strani kak izdelek ponujajo brezplačno, vam bodo že kmalu kaj prodajali − ali pa od vas zahtevali plačilo članarine.

Odkrijte datum registracije spletne strani

Številne spletne strani, ki se hvalijo z uspešnimi izdelki za povečanje penisa, navajajo tudi množico zadovoljnih uporabnikov in dolgoletne izkušnje. Na naslovu www.netsol.com lahko preverite, kdaj se je posamezna stran pojavila na svetovnem spletu − in tako odkrijete morebitno prevaro.

Varujte se lažnih podjetij

Za večino spletnih strani, ki ponujajo izdelke, namenjene povečanju penisa, se skrivajo posamezniki, ne podjetja. Ti ljudje v svojem stanovanju preprosto kopirajo druge spletne strani, ponujajo različne izdelke, za katere jim seveda morate poslati denar – in sicer na njihov naslov.

Varujte se spletnih strani z dolgimi in smešnimi imeni

Oblikovalci spletnih strani se pogosto borijo za dolge in nesmiselne nazive (URL), saj tako dobijo boljši položaj pri izpisih v največjih brskalnikih. Izogibajte se spletnim stranem, katerih naziv se začne s številko ali s katero od začetnih črk abecede.

Bodite pozorni na kopiranje dokaznih slik

Spletne strani, ki ponujajo izdelke za povečanje penisa, pogosto prikazujejo fotografije penisa pred in po uporabi "izdelka". Pogosto je isto sliko zaslediti na več spletnih straneh. Ali menite, da isti penis lahko povečajo kar štiri različna podjetja?

Varujte se fantastičnih obljub

Obstajajo tudi spletne strani, katerih lastniki obljubljajo, da njihovi izdelki povečajo penis za dvakrat ali za pet- do sedem centimetrov v roku meseca dni … Vam to zveni prepričljivo? Varujte se tudi strani, ki imajo prave lestvice podobnih strani, kjer ponujajo tovrstne izdelke. Navadno gre za nič kaj pošteno lestvico, na kateri navajajo predvsem spletne strani, na katerih ponujajo najdražje izdelke. In vi se boste, seveda, odločili za tisto, ki je na vrhu …

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki