Seksualna samozavest za moške

  • KoMa
  • sreda, 23. junij 2010
(Foto: Dreamstime)

Kako jo povečati

Potreba po aktivnem in razmnoževalnem seksu je moška najbolj osnovna potreba, ki je na lestvici takoj za po potrebo po preživetju. Dobro razvit, močan in zdrav penis poveča samozavest moškega in vpliva na njegovo siceršnje socialno življenje. Motnje erekcije imajo zato lahko psihološke posledice, ki resno vplivajo na njegov partnerski odnos in njegov pogled na svojo moškost.  Problemi z erekcijo imajo enako uničujoč vpliv tako na seksualno kot siceršnjo samozavest.

KAJ SEKSUALNA SAMOZAVEST NI

  • Seksualna zavest ni enako popolno telo.
  • Seksualna samozavest ni nekaj, kar vam mora partner dati ali kar mora ceniti na vas. Če se preveč osredotočate na partnerja, je to lahko celo velika ovira pri doseganju seksualne samozavesti.
  • Seksualna samozavest ni obremenjevanje s tem, kaj o nas in naši seksualnosti mislijo ostali ljudje.
  • Seksualna samozavest ni prizadevanje za partnersko zvezo za vsako ceno.
  • Seksualna samozavest ni povezana samo s seksom, ampak v veliki meri z močjo, ki prihaja iz samospoštovanja ter ljubezni do samega sebe.

PENIS: PRVI DVIGOVALEC MOŠKE SAMOZAVESTI
Penis je za vsakega moškega zelo čustvena zadeva. Predvsem njegova velikost in funkcionalnost. Je sestavni del moške (samo)podobe ter v veliki meri vpliva na njegovo seksualno samozavest in samospoštovanje. Vsakršen strah, da je velikost penisa neprimerna ali ne funkcionira tako kot bi moral, ima lahko negativne vplive na podobo o lastni moškosti.

Devet načinov za povečanje seksualne samozavesti za moške:

1. odkrijte vir seksualne samozavesti. Ta je rezultat zaupanja, ki ga ima ženska v vas - zaradi nečesa. Vedite, kako ustvariti pričakovanje na vsakem koraku zapeljevanja.

2. Izstopite iz zakoreninjenih navad manipuliranja. Moške vedno zanima, kako »prelisičiti« žensko, da bi jo dobili med rjuhe – kakšne so čarobne besede itd. A to dolgoročno ne vodi k izpolnitvi. Izogibajte se manipuliranju in nehajte iskati čarobno formulo za uspeh, ki bi bila po možnosti še nepoštena. Mnogo bolje je, da se trudite postati zanimiv moški, ki ve, kako vzbuditi pozornost in biti privlačen na naraven, nevsiljiv in nemanipulativen način. Obstajajo boljši načini, da dobite to, kar želite, od napačnih ali neetičnih.

3. Nehajte idealizirati lepe ženske. Mnogi moški so zaslepljeni s prepričanjem, da je ženska samo zato, ker je nenavadno privlačna, tudi prava za njih. Sestopite jo s trona – in lažje jo boste dobili.

4. Ko gre za seksualno samozavest, videz ni pomemben – pomembno je le to, kako se odrežete v postelji in zaradi te izkušnje postanejo vse druge nepomembne.  

5. Mnogi moški postanejo samo ob misli na seks nervozni in mislijo, da se morajo obnašati drugače. Ne delajte cirkusa iz tega; zabavajte se in bodite sproščeni. Mehko in samozavestno napredujte od enega koraka do drugega ter ravnajte, kot da je seks nekaj normalnega – saj to tudi je.

6. Postavite stvari v perspektivo. Namesto da je seks končni cilj vaših prizadevanj, ga postavite za enega od mnogih ciljev. Naj bo naravni rezultat vašega odnosa z žensko.

7. Ukrotite strah pred zavrnitvijo. Ko stvari v odnosu postajajo vedno bolj intenzivne, moški pogosto postajajo manj samozavestni in gotovi vase. Bojijo se, da bi se spet vrnili na začetek. Resnica pa je, da vsak naslednji korak pomeni manj tveganja. 

8. Interpretirajte njena dejanja. Če vas ustavi, to navadno ne pomeni, da vas želi ustaviti za vedno, ampak da je niste dovolj prepričali. To si razlagajte kot »nisem še dovolj pripravljena«, ne pa kot »Pojdi stran, nisi mi več všeč«. Ustavite se in umirite, nato pa jo vznemirite še bolj kot prej. 

9. Stopite v stik s svojo živalsko platjo, z živaljo v sebi. Če je moški preveč analitičen, če se preveč kontrolira, pokaže ženski, da je preveč zadržan. Ženski to sporoča, da do njega ne bo zmožna čutiti močneje, in misli, da moški v njej ne bo mogel prebuditi seksualnih občutkov.

Ljudje z večjo spolno privlačnostjo navadno zaupajo v svojo ženskost oz. moškost. V življenju laže dosežejo svoje, ker so naravni magnet za ljudi, ki se radi družijo z njimi.