Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Poletne avanture


(stran 3 od 3)3. NATAKAR
Kdo je natakar: Od filma Koktajl naprej eden od najbolj zaželenih ljubimcev pozimi so sicer znatno preveč oblečeni, toda poleti zasijejo v vsem svojem lesku. Le kaj je lepšega kot pogled na mišičasto roko, ki odloži pladenj, poln pregrešne pijače, na vaši mizi in vam z globokim pogledom naravnost v oči v roke, ki jih nalašč malce dlje zadrži v svojih, stisne račun?

Prednosti in priložnosti: Ker je natakar v bistvu domačin (a ima svoje posebnosti!), zanj velja podobno: potem ko bo postal vaš dopustniški ljubimec, vam bo razkazal svoj domači kraj in njegove navade ter iz rokava stresel nekaj splošne izobrazbe o lokalnih posebnostih. Definitnivna prednost afere z natakarjem je ta, da boste ves čas zveze skoraj gotovo deležni vrhunske postrežbe (še posebno se bo hvalil s poznavanjem lokalnih žganih pijač in vin, ki jih boste imeli nenehno poln kozarec veste, zakaj?) ter da bosta ta hrana in pijača skoraj zagotovo sveži.

Pasti in nevarnosti: Tudi tu obstajajo podobnosti z domačinom: natakar, ki vas ima le za eno v seriji trenutnih partnerk, vas bo gotovo skrival pred očmi javnostmi in se z vami sestajal ob točno določenih urah na točno določenih mestih. Če se zaljubite v natakarja v svojem domačem kraju, imate določeno prednost, saj lažje nadzirate, ali se dobiva še s kom razen vas, in vendar: tega najbrž ne želite, mar ne? Dodatna nevarnost v tem primeru je, da svojo konkurenco najbrž poznate. Natakarji tisti največji mačoti so namreč znani po tem, da bolj kot na kvaliteti delajo na kvantiteti.

4. HOTELSKI DELAVEC
Kdo je hotelski delavec: Tisti, ki vam že ob vstopu v hotel pomežikne in nakaže, da bi želel o vas vedeti kaj več kot le številko potnega lista, oziroma vam da vedeti, da pozna številko vaše sobe, Je največji "in-door" frajer, saj ima dostop do vseh informacij in je središče vsega dogajanja v hotelu sploh če je receptor ali šef strežbe. Njegov pogled vas spremlja ob prihodu na vse hotelske obroke, na plažo, v hotelski bar, v sef itd. Skoraj praviloma je to domačin, ki veliko ve in vas poduči, kaj si morate ogledati, kaj kupiti, kaj naročiti in kako se obnašati. V prostih urah se ponudi za vodiča noč se navadno konča v kakem lokalnem lokalu, kjer ga vsi poznajo, ali pa v vaši hotelski sobi. Po celodnevnem premetavanju številk namreč ne premore več domišljije.

Prednosti in priložnosti: Velja enako kot za domačina in natakarja. Hotelski delavec ima nekaj dodatnih prednosti, denimo to, da vam bo razkazal skrite hotelske kotičke (skupaj z nočnim kopanjem v bazenu), vas, če boste želeli, premestil v boljšo sobo (ne pozabite, da ima zanjo dvojnik ključa!) ali vam dodelil boljšo mizo v hotelski jedilnici in vam ob koncu dopusta, seveda če se bo zanj dobro končal, morda obračunal popust.

Pasti in nevarnosti: Velja enako kot za domačina in natakarja. Največja nevarnost hotelskega delavca je vsekakor ta, da ve, kje spite, zaradi česar na vsakem koraku spremlja in nadzira vaše bivanje v hotelu. To pa je lahko v primeru, da si ne želite resne zveze, skrajno neprijetno.

5. GLASBENIK
Kdo je glasbenik: Poletje je obdobje povečanega števila koncertov, tako doma kot na dopustu, in glasbeniki so od nekdaj iskani. Imajo glas, navadno tudi stas in večina tudi sloves dobrih ljubimcev. V poletnih mesecih znajo biti s popevkami, pisanimi na kožo romantičnim ženskim dušicam, še posebno prikupni. Glasbenik postane poleti, ko pred njim stoji množica na pol razgaljenega, znojnega in pohotnega mesa, neizbirčen in je za ceno slave ne samo na odru, temveč tudi med rjuhami pripravljen storiti vse.

Prednosti in priložnosti: Če osvojite glasbenika, bo repertoar vsak večer do konca dopusta sestavljen samo za vas, v središču pozornosti boste stali pod odrom in cinično opazovali druga dekleta, ki se borijo za njegovo pozornost, saj bo med vsemi ljubezenskimi napevi v oči gledal samo vas. Sedeli boste lahko za VIP-mizo, skupaj z njegovim ansamblom, in spoznavali svet slavnih.

Pasti in nevarnosti: Navidez se bo sicer zdelo, da je njegova pozornost samo vaša, toda glasbenik ne more iz svoje kože. Sočasno bo namreč flirtal s celotno množico pod odrom, pa če boste to opazili ali ne. Če pa  boste že naleteli na takšnega, ki bo živel samo za vas, se lahko primeri, da se ga kmalu naveličate, saj ga boste morali vedno čakati do jutranjih ur, ko bo koncertni oder pospravljen in si bo lahko utrgal tistih nekaj minut za vas. Če ne boste prej omagali, boste zagotovo potem, ko vas bo že desetič utrujal z isto zgodbo o svoji koncertni zgodovini in vzornikih.

6. SODELAVEC
Kdo je sodelavec: Tisti "nihče", ki ga v času kislih kumaric vendarle opazimo. Hudiča, kako to, da nismo prej zaznali teh polnih ustnic, mišičastih rok in čvrste ritke? V dolgočasnem zatišju avgustovskega delavnika nenadoma ugotovite, da vas ob njegovem mimohodu zmrazi, nato polije in na koncu še strese. To je to! Le še skupni projekt si morate omisliti, pa ste zmagali!

Prednosti in priložnosti: Ljubezensko razmerje na delovnem mestu ima, ne glede na to, ali smo samski ali že vezani, bolj malo prednosti. Verjetno edina je ta, da ponuja obilo razburljivih priložnosti za seks. Kdo od nas še ni sanjaril o akciji na pisalni mizi, na stranišču službenih prostorov ali v dvigalu?

Pasti in nevarnosti: Največja nevarnost (ne le poletne) avanture s sodelavcem je, če je eden od obeh (ali celo oba) poročen ali resno vezan. Ker nobeno razmerje ne ostane večno skrito, se v službi prej ali slej pojavijo govorice, ugibanja, obrekovanja, tožarjenja in na koncu je lahko ogroženo celo vaše in/ali ljubimčevo delovno mesto. V takšni zvezi na koncu skoraj praviloma vedno kdo trpi. Če pa se vendarle razvije v nekaj dolgotrajnega, je glavna nevarnost ta, da se vsakodnevni pogovori sčasoma omejijo na službo in z njo povezane težave. Partnerja tako nenadoma govorita le še o dvostavnem knjigovodstvu, o kadrovanju v podjetju, o naslednjem sindikalnem srečanju ali pa pristaneta pri obrekovanju sodelavcev in, sčasoma najljubšem opravilu, obrekovanju nadrejenega.

7. REDNI NEZNANEC

Kdo je redni neznanec: Moški, ki ga že dalj časa srečujemo ob določenih priložnostih, a ga iz določenih razlogov še nismo osebno spoznali. To je lahko moški, ki ga srečujemo pri športni dejavnosti (tekač, kolesar, hribolazec ...), na sprehodih, v lokalu itd. Navadno se zanj ogrejemo prav zaradi skrivnostnosti in nedostopnosti: privlači nas še neraziskano, privlačijo nas ugibanja o tem, kaj se skriva v osebi, ki nam je na tihem všeč in bi jo želeli bolje spoznati.

Prednosti in priložnosti: Prednost, ki je obenem tudi slabost, je, da o tem človeku ne vemo nič in ga zato tudi ne moremo popredalčkati, kot smo to storili z dosedanjimi kategorijami moških. To je dobro, saj si lahko, če ga bomo imeli priložnost spoznati, sami oblikujemo mnenje in vtis o njem. Dodatna prednost je, da imata, ker se očitno srečujeta ob podobnih priložnostih, očitno vsaj nekatere skupne interese in to je dobro izhodišče za začetek poznanstva.

Slabosti in nevarnosti: Glavna nevarnost je, da ga, če ga doslej še nismo spoznali, ob naslednji priložnosti ne bomo več srečali. Ljudje so namreč nepredvidljivi in ker ne poznate njegovih navad, tudi ne veste, kako dolgo še lahko računate z rutinskimi srečanji, ki ste jih bili vajeni. Edina možnost, da ohranite stik in skušate iz njega razviti kaj več, je torej, da se opogumite in naredite prvi korak. Morda pa on razmišlja enako in se vendarle ne boste osmešili!

8. VIRTUALNI (NE)ZNANEC
Kdo je virtualni (ne)znanec: Moški, ki ga spoznamo v kateri od spletnih klepetalnic, kar v času dopustov, ko imate navadno več časa kot sicer, ni takšna redkost. Virtualni neznanec na drugi strani tipkovnice je moški, o katerem izveste vse, kar želite, na osnovi tega, kar vam sam napiše, in v to verjamemo ali ne. Če se opogumite, se v napisano prepričate tudi osebno.

Prednosti in priložnosti: Spletne zmenkarije so priložnost že same po sebi, saj ponujajo širok nabor morebitnih partnerjev, med katerimi sami izberete, s kom boste gradili partnerski odnos in koga boste že po prvem kliku odslovili. Prednosti takšnega partnerstva so povsem odvisne od lastnosti in značaja ljudi, ki se tako najdeta.

Pasti in nevarnosti: O pasteh in nevarnostih spletnih zmenkarij smo veliko pisali v junijski številki Vive, zato bomo tu le na kratko povzeli ključno: ne verjemite vsemu, kar napiše, dokler ga ne spoznate tudi osebno. Na prvi zmenek se odpeljite sami; sami se odpeljite tudi domov, in to tudi v primeru, ko se zmenek ne odvija skladno z vašimi pričakovanji. Obvestite najbližjega sorodnika ali prijatelja o tem, kje boste na prvem zmenku z virtualnim neznancem. Nemudoma končajte poznanstvo, če se izkaže, da bi vam utegnil potencialni partner kakorkoli škoditi.

9. PRIJATELJ
Kdo je prijatelj: Čisto kratka, a najbolj razumljiva opredelitev bi se glasila: moški, v katerega se ne bi nikdar zaljubili. In vendar se zgodi tudi to. Razlogov je več od povsem banalnih, kot so vroče poletne noči in povečane količine alkohola (rezultat je ponavadi le kratka avantura), do resnejših, kjer je ljubezen, ki se razvije med prijateljema, posledica dolgega in tehtnega premisleka.

Prednosti in priložnosti: Ko se zaljubite v prijatelja, je največja prednost ta, da ga dobro poznate vse njegove prednosti in slabosti, navade in razvade, preteklost in sedanjost, upanja in pričakovanja. Gre za eno od najbolj predvidljivih ljubezenskih zvez, v kateri je vse, česar še ne vesta drug o drugem, seks oziroma njegova materializirana oblika. Utegne se primeriti, da bo seks med dosedanjima prijateljema prvič ali v nekaj prvih poskusih zatajil, saj so v ozadju mešani občutki in strah pred izgubo prijateljstva.

Pasti in nevarnosti: Ljubezenska zveza med prijateljema lahko kaj hitro postane dolgočasna, saj nimata eden o drugem, razen mesenih užitkov, tako rekoč nič več odkriti.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd