Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Poletne avanture


(stran 2 od 3)Previdno z alkoholom

Značilno za poletne avanture je, da so intenzivne; zdi se vam, da če ne boste seksali še danes, potencialnega ljubimca zjutraj ne bo več tu. Toda kljub skušnjavi se potrudite in ne skočite v posteljo brez tehtnega razmisleka. Sploh če je vaš cilj ljubezen, hranite seks za pozneje ter prej zgradite romanco in čustveno napetost. Če menite, da vas partner sili v intimnost, pa vam to ni pogodu, zgodbo raje upočasnite. Namesto na plaži, obsijani z mesečino, se raje dogovorite za srečevanje na javnih mestih in prireditvah. Predvsem pa velja: previdno z alkoholom, zaradi katerega ljudje pogosto sprejemamo napačne odločitve, ki jih pozneje obžalujemo. Privlačni ljudje z dobrimi družabnimi spretnostmi se lahko na dopustu, ko ste pod vplivom kozarčka ali dveh, zdijo neustavljivo privlačni. Počakajte, da ga doživite treznega. Če vas med seksom prevzame občutek nelagodja ali če se vam zdi, da ste v nekaj prisiljeni, prenehajte; naj bo za zdaj peting dovolj ali pa odidita na javno mesto, kjer ne bosta več v skušnjavi.

Zaščita!!!

Predvsem pa ne pozabite na zaščito, sicer boste z morja prinesli več spominkov, kot ste načrtovali bodisi otroka bodisi spolno prenosljivo bolezen. Oborožite se s kondomi in naj bodo ti edina zaščita! Ne zanašajte se na njegove obljube, da bo "pazil" (v trenutku zanosa namreč marsikdo pozabi "paziti") in na zatrjevanje, da je zdrav. V vsakem trenutku imejte pred očmi dejstvo, da se poznata samo nekaj dni in da v resnici ne poznate njegovih seksualnih navad ter števila dosedanjih partnerjev. Ne veste, ali se drogira, ne veste, kako pogosto in kako eksperimentira itd. Ne zanašajte se niti na "varne dneve" (varni dnevi namreč ne obstajajo, zanositi je mogoče prav v vsakem trenutku.

Krotite čustva

Med dopustom smo ljudje še posebno čustveni in ko se zapletemo v avanturo, se lahko s partnerjem hitro zbližamo. Zato je pomembno, da ne preživita vsega časa skupaj, saj se tudi strast lahko pregreje in intenzivna intimnost nenadoma spreobrne v konflikt, zlasti če so posredi velika pričakovanja, pritiski itd. Če vam zveza začne iti na živce, to ni nič nenavadnega in ne pomeni, da je konec sveta. Dopovejte si, da razmerje najbrž ne bo trajalo do smrti, ampak samo nekaj dni. Seveda potrebujete določeno mero spoštovanja in upoštevanja, vendar ne morete zahtevati tudi enake ravni kompatibilnosti, kot bi jo potrebovali doma, v resni partnerski zvezi, kajti vaša dopustniška avantura najverjetneje nima resnih obetov. Zato skušajte z ljubimcem doseči sporazum, ki obema najbolj ustreza, in se ga držite. Če pa ne moreta doseči niti osnovne skladnosti, če ugotovita, da nimata niti ene skupne točke, je bolje da se razideta, dokler ni prepozno in dokler nimata oba pokvarjenega dopusta.


Ali bo za večno?

Roko na srce: dopust je v prvi vrsti dober za flirtanje, pri sklepanju dolgoročnih zvez pa se navadno začnejo pomisleki, saj ste imeli za to, da bi osebo dobro spoznali, znatno premalo časa. Če se z njim prehitro in pregloboko zapletete in svoje upe gradite na nemogočem, sploh pa, če ni tako zagret za zvezo, kot ste vi, boste najverjetneje potegnili krajši konec. Zato bodite pozorni na osnovne znake, ki kažejo, da ste zanj le (raz)korak med prejšnjo in bodočo ljubico ali pa, in to je še huje, nadomestek za ženo, ki ga čaka doma. Kanček sumničavosti torej ni odveč.

Če pogosto kliče domov ali je glede tega, od kod prihaja, skrivnosten, obstaja velika verjetnost, da je doma v resni zvezi. Če noče izmenjati telefonskih številk, se sprijaznite z dejstvom, da ste zanj zgodovina. Če vam telefonsko številko vendarle zaupa, a vas po dopustu ne pokliče, ne zaženite panike, saj je morda vaše podatke res založil ali izgubil. Prevzemite torej pobudo in sami navežite stik. Pokličite ga in če ga ni doma, mu pustite sporočilo ali pošljite SMS. Vendar le enkrat. Če se na vaše pobude ne bo odzval že prvič, prenehajte.

Izziv?

Seveda je res tudi to, da se na dopustu začne veliko uspešnih razmerij, sploh v starostni skupini nad trideset let. Toda ko se novopečena partnerja vrneta domov, sporazumna, da bosta začeto nadaljevala, se pravi izziv šele začne. Tedaj začneta odkrivati prave navade drug drugega in ugotovita, da živita vsak svoje rutinsko življenje, ki se znatno razlikuje od dopustniške spontanosti. Ko se torej vrneta z dopusta, je prav, da partnerski odnos začneta od začetka.

Pojdita na "prvi zmenek" kot prijatelja, ne da bi pričakovali seks ali zaveze. Nadaljujta z zmenki in na njih počnita to, kar na zmenkih počneta sicer: pojdita v kavarno, v kino, na večerjo ipd. Ugotovita, kaj imata rada v zvezi s svojo službo, gospodinjskimi opravili, družabnim življenjem, prostim časom ... Ne predstavljajte ga družini in staršem, dokler niste prepričani, da se bo zveza obdržala. Ker se lahko zgodi, da ne bosta iz istega mesta, se pripravite tudi na razmerje na daljavo, ki poleg visokih računov za telefon prinaša predvsem veliko čakanja, potrpežljivosti, a tudi nejevolje in nezaupljivosti.

Pravo spoznavanje

Predvsem pa ne predvidevajte, da bo vajin odnos samodejno dolgotrajen. Doma boste namreč odkrili še številne druge partnerjeve lastnosti in on vaše. Nikjer ne piše, da vam bodo njegove "nove" lastnosti všeč ali da se bo on kar tako sprijaznil z vašimi. Dejstvo je, da prav zaradi šoka ob spoznanju, da ni več vse tako popolno, kot je bilo na dopustu, večina takšnih zvez zvodeni. Če imate vi in novopečeni partner resne namene, se torej potrudita, da se to ne zgodi tudi vama.

 

Moški, s katerimi  se na dopustu najpogosteje zapletemo

Malo za šalo, malo zares.

1. TUJEC

Kdo je tujec: Brez dvoma prvokategornik na seznamu zaželenih dopustniških ljubimcev ter ultimativna fantazija vseh samskih najstnic in odraslih žensk, a tudi poročenih ali drugače dolgo vezanih. Seksati s tujcem in umreti. Po možnosti na plaži, obsijani z mesečino, in po izdihnjenem znamenitem stavku "I love you".

Prednosti in priložnosti: Če ne iščete trajne zveze, je avantura s tujcem idealna, saj vas bo po koncu dopusta izsledil težje kot kdo iz vašega kraja. To je tudi priložnost za piljenje tujega jezika in splošno širitev obzorja. Tujci, zlasti Nemci, Italijani, Angleži, Američani itd., imajo v počitniških krajih navadno določene privilegije v restavracijah, sploh tisti z globoko denarnico, zato imate veliko možnosti, da postanete lokalna kraljica. In nenazadnje, če imate srečo in naletite na katerega od eksotov, ki slovijo kot dobri ljubimci, se vam obeta tudi kakovostna razelektritev libida.

Pasti in nevarnosti: Zaplesti se s tujcem je enako, kot zagristi v eksotični sadež, a to je lahko tudi ugriz v jabolko spoznanja. Spoznanja, da veliko tvegate. Če ne razumete njegovega jezika in če se povrhu družite s širšo družbo njegovih prijateljev, bodite še posebno previdni, saj ne veste, o čem govorijo in kakšni so njihovi (morebitni slabi) nameni. Skušajte doseči, da se bodo v vaši navzočnosti pogovarjali v jeziku, ki ga vsi razumete. Če bo vaš dopustniški ljubimec želel nadaljevati ljubezensko zvezo tudi po koncu dopusta, resno razmislite, ali ste pripravljeni na tako velik korak. Razmerje na daljavo utegne biti izredno naporno, zato so možnosti za njegov uspeh slabe.

2. DOMAČIN

Kdo je domačin: Če je bil tujec številka ena na seznamu zaželenih dopustniških avantur, je domačin (ali, v žargonu, "domorodec"), številka ena na seznamu verjetnih ljubimcev, ki jih boste ujeli. Pardon ki bodo ujeli vas. Domačini so namreč skoraj praviloma osebki, ki lovijo. So lovci na glave turistk, pri čemer velja pravilo: "Bolj ko je lepa (izzivalna, seksi, seksualno izstradana), bolj verjetno bo moja." Domorodci med seboj tekmujejo, kdo bo ujel več turistk in kdo se bo konec tedna v razvpitem lokalu na plaži v družbi samih domačinskih žrebcev pohvalil z več trofejami.

Prednosti in priložnosti: Če se zapletete z "domorodcem", obstaja velika verjetnost, da boste videli njegov kraj/deželo iz prve roke, sedeli v vseh lokalih in restavracijah, kjer ga poznajo (to bo dal tudi glasno vedeti) in kjer boste deležni izvirne domače kulinarike. Spoznali boste vse domačine, ki v mestu, kjer preživljate dopust, kaj veljajo. Razkazal vam bo najboljše plaže, skrite kotičke in poti ter vas osvojil s poznavanjem lokalne kulture in polpretekle zgodovine, tisti bolj prefinjeni pa tudi gospodarstva, politike in umetnosti.

Pasti in nevarnosti: Druga možnost je, da vas bo skrival kot najdragocenejši zaklad, kar boste naivno mislile, da ste, kajti enako bo mislilo tudi najmanj deset drugih turistk, ki so na vašega domačina abonirane druge termine dneva in noči. V tem primeru boste pač samo ena v seriji njegovih poletnih avantur. V vsakem primeru bodisi da želite stati v vrsti bodisi da boste užaljeno odvihrali že po prvi noči poskrbite za zaščito, saj obstaja možnost, da je vaš žrebec tisti dan osrečil že nekaj drugih deklet.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd