Idealna velikost penisa za ženske in moške

(Foto: Shutterstock)

Moška percepcija idealne dolžine penisa se razlikuje od ženske do ženske, zato ni čudno, da so moški pogosto zaskrbljeni, ali bodo zadovoljili v postelji.

Ženske pričakujejo manj, kot si moški mislijo. Moško obsedenost z velikostjo »orodja« bi lahko pojasnila nova raziskava, ki je odkrila, da močnejši spol popolnoma drugače dojema pomen velikosti penisa kot ženske. Moški namreč mislijo, da bi moral biti idealen penis večji, kot menijo ženske. Po njihovem mnenju bi idealen seksualni partner moral imeti penis dolg 16,6 cm, medtem ko so se ženske izrekle za 15,8 cm. Enako velja tudi za oceno povprečne velikosti. Ženske menijo, da je moški ud velik povprečno 13,8 cm, moški pa, da meri 14,1 cm. Povprečen penis v erekciji je v resnici dolg 13,2 cm.

Raziskava je potekala na britanskem zdravstvenem portalu Dr. Ed, na anketo pa je odgovorilo 2.124 ljudi v desetih evropskih državah in ZDA. Pokazala je, da so Poljaki, Avstrijci ter Italijani najbolj nerealni glede svoje velikosti. Poljaki vodijo pri tem, saj mislijo, da je idealna velikost 17,3, povprečna pa 15,7 cm. Britanci so bili na dnu te lestvice in so svojo velikost podcenili.

Večina moških je kljub vsemu zadovoljna s svojo velikostjo (44,5 odstotkov), od tega jih je 14 odstotkov zelo zadovoljnih, le 1,7 odstotkov pa izrazito nezadovoljnih. Sama dolžina kljub vsemu ne vpliva na njihovo seksualno samozavest. Skoraj 60 odstotkov moških pravi, da to ni dejavnik, ki bi jih zmotil, pri slabih 16 odstotkih pa velikost penisa krni njihovo samozavest med rjuhami. In za konec – je velikost kljub vsemu pomembna za večino žensk.

Za 67,4 odstotke je to razmeroma pomembno, kar pomeni, da majhna odstopanja od povprečja ne vplivajo na njihovo odločitev, ali se bodo s kom dobivale ali ne. Za 11,2 odstotka je velikost zelo pomembna, kar 22,4 odstotkov žensk pa je izjavilo, da je velikost popolnoma nepomembna.
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki