Juhe

Fižolova juha s kajenskim poprom

(Foto: Jupiterimages)

Kajenski poper sodi med najpomembnejše začimbe in zaradi svojih lastnosti sodi v vsako kuhinjo. Vsebuje veliko vitamina A, B6, E in C, riboflavin, kalij in mangan.

Potrebujete

  • 200 g kuhanega fižola
  • 1 večjo čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 žličko kajenskega popra
  • paradižnikova mezga
  • sol
  • lovorov list
  • majaron
  • sveže zmlet črni poper
  • pest testenin
  • žlico kalčkov mungo fižola
  • po želji še žlico kisle smetane

Priprava

Na malo olja denite drobno čebulo, dodajte česen in nekaj minut pražite. Dodajte korenček, prilijte paradižnikovo mezgo in dodajte začimbe. Zalijte z vodo in zavrite, nato znižajte temperaturo in dodajte testenine. Ko so testenine kuhane, jim dodajte kuhan fižol, odstavite, solite in poprajte ter zmiksajte s paličnim mešalnikom. Na koncu dodajte kalčke in po želji zamešajte še žlico kisle smetane.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več