Napitki in koktalji

Sok z alojo vero

(Foto: Shutterstock)

Aloje vera je edini rastlinski vir vitamina B12, zato je pomemben del prehrane vegetarijancev. Vsebuje tudi vitamine A, C in E, cink, kalcij in magnezij ter številne blagodejne aminokisline. Dokazano krepi delovanje imunskega sistema,poleg tega uživanje aloje vere čisti prebavila, izboljšuje presnovo ter preprečuje napihnjenost in vetrove. Povrhu še zdravi čir na želodcu in lajša nadležno zgago. Ker deluje protivnetno, blaži simptome artritisa in astme.

Ker je zdravo prehranjevanje čedalje bolj razširjeno, kopica proizvajalcev ponuja tudi sok aloje vere. Če vam okus soka ni všeč, ga zmešajte s katerimkoli sadnim sokom. Najbolje se ujema z jabolki, s pomarančami in z ananasom, od zelenjave pa s korenjem, z rdečo peso in s stebelno zeleno. V sok lahko vmešate tudi več vrst sadja, mešanico pa začinite s kokosovim mlekom ali z nastrganim ingverjem.

Potrebujete

  • 1 kumaro
  • 1 jabolko
  • 1 limono
  • 2 žlici soka aloje vere

Priprava

Nasekljajte kumaro in jabolko ter ju zmešajte v mešalniku ali iztisnite v sokovniku. Ožemite limono ter obe tekočini zmešajte s sokom aloje vere.

Priporočljivo za ljudi, ki imajo težave s prebavo, oslabel imunski sistem, artritis, astmo.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več