Sladice

Pustni krof iz pirine moke z brusničnim džemom

Pustni krof pripravljen malo drugače, bolj zdravo in alternativno.

Potrebujete (47 krofov)

Kvasec:

0,5 dl toplega mleka

60 g kvasa

20 g rjavega sladkorja

20 g pirine moke

 

Testo:

1000 g pirine moke

60 g kokosovega masla

50 g rjavega sladkorja

4 rumenjake

5 dl toplega mleka

0,5 dl ruma

3 kapljice vanilijeve arome

limonino lupino

ščep soli



Nadev:

200 g brusničnega džema
 


Priprava

V začetku najprej pripravimo kvasec; v posodo damo toplo mleko v katerem razpustimo kvas, dodamo moko ter rjavi sladkor. Sestavine pomešamo med sabo, postavimo na toplo in pustimo da vzhaja.

Medtem v skledi zmešamo kokosovo maslo s sladkorjem in rumenjaki, ko naraste, prilijemo mleko, rum, vanilijevo aromo, limonino lupino in vzhajan kvas. Sestavine dodamo k pirini moki, ki smo jo predhodno solili.  Zamesimo testo, lahko ročno ali pa si pomagamo s strojnim mešalnikom. Umešeno testo damo v skledo, ga malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo na toplem, da vzhaja 30 minut. Po 30 minutah oblikujemo testo v štruco in iz nje narežemo male hlebčke, katere še posamično zamesimo ter potlačimo z roko. Pustimo na toplem pokrito s kuhinjsko krpo ter vzhajamo še 15 minut.

Medtem pripravimo arganovo olje in ga segrejemo med 168 – 175 °C.  V primerno temperaturo olja damo krofe, katere cvremo 4 minute na vsaki strani. Krofe nadevamo z brusničnim džemom, ki je pripravljen na ekološki način, z manjšo vsebnostjo sladkorja.

Krofi iz pirine moke nimajo značilnega venca kot ga poznamo pri ostalih krofih.


Virr: lifestylenatural.com

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več