Sladice

Džem iz jabolk z meto

(Foto: Jupiterimages)

Okusen jabolčni džem.

Potrebujete

  • 1 kg jabolk
  • 20 dag sladkorja (del ga lahko nadomestimo z medom)
  • 15 dag mete
  • 2 limoni

Priprava

Jabolka očistite in narežite na krhlje. Dodajte na drobno narezane lističe mete, nastrgano limonino lupinico, sok ene limone in dve žlici sladkorja. Na zmernem ognju kuhajte toliko časa, da se jabolka razkuhajo in jih nato spasirajte. Dodajte preostanek sladkorja in sok druge limone ter na zmernem ognju kuhajte še 15 minut. Džem še topel prelijte v steklene kozarce in jih zaprite, potem pa ga 20 minut pasterizirajte v vodni kopeli.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več