Glavne jedi

Pečen krompir

(Foto: Diana Anđelić)

Splošno neznano je, da je mogoče krompir odlično speči brez dodatka maščobe in seveda z lupino vred.

Priprava

Krompir samo skrbno ga operemo, naložimo v pekač in pri 200 oC pečemo dobre pol ure. Nato ga damo v skledo, dodamo maslo ali katero od olj ter dovolj svežega ali posušenega zelišča, na primer peteršilja ali majarona. Tudi sojina omaka se prileže in vse, kar morajo nato storiti vsi lačni, je, da si postrežejo s krompirjem iz sklede, vsakega prerežejo, začinijo in potresejo z aromatičnim zelenjem.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več