Sladice

Čajni kolački

(Foto: Diana Anđelič)

Tradicionalni kolački so pripravljeni s kvasom, odlični pa so tudi s pecilnim praškom, ki jih lahko pripravimo zelo hitro in brez daljših priprav.

Potrebujete (4 osebe)

Za 12 kolačkov potrebujete:

  • 250 g moke
  • 150 ml mleka
  • vrečko pecilnega praška
  • 4 žlice masla
  • sol

Priprava

Pečico segrejete na 220 ºC. V skledo stresete moko, pecilni prašek in sol ter na koščke narezano maslo. Vse skupaj s prsti pregnetete, nato pa začnete dolivati mleko. Dodate ga toliko, da dobite mehko in rahlo testo.

Na delovnem pultu, ki ste ga potresli z moko, mesite testo toliko časa, da postane gladko. Nato ga razvaljate (debelo naj bo približno 2 centimetra). Z modelčkom ali s kozarcem izrežete kroge premera približno 5 centimetrov.

Z maslom namažete pekač, razporedite po njem kolačke, in jih pečete približno 15 minut. Postrežete še vroče, seveda ne brez jagodne marmelade in stepene sladke smetane.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več