Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Tofu, bambusovi vršički in omaka iz arašidov

(Foto: Shutterstock)

Čeprav je jed precej nenavadna, ostaja vseeno veliko možnosti, da bo zamikala celo otroke. V tem primeru pekoči papriki izpustite. Bambusove vršičke v konzervi, kokosovo mleko prav tako v konzervi in tofu - sojin sir lahko kupite v vseh večjih trgovinah s hrano.

Potrebujete (4 - 5 oseb)

  • 250 g tofuja
  • konzervo bambusovih vršičkov
  • 6 žlic olja
  • 3 zdrobljene stroke česna
  • 1 srednje veliko bučko
  • 100 g praženih arašidov
  • 2 žlici sojine omake
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 2 majhni pekoči papriki
  • pest sesekljanega koriandra ali peteršilja
  • poper
  • sol

Priprava

Tofu narežete na nekaj cm debele rezine. V veliki ponvi ali voku segrejete olje. Tofu pečete, dokler skorja ne postane zlato rjave barve. Pečene rezine vzamete iz olja in jih položite na papirnate brisače, da se odcedi odvečno olje.
V ponev daste česen, bambusove vršičke, na koščke narezano bučko in arašide. Pražite približno 2 do 3 minute. Dodate sojino omako in kokosovo mleko, premešate in dušite še 2 minuti. Preden postrežete, stresete še sesekljani papriki, sol, poper in pečen tofu. Potresete s koriandrom ali peteršiljem in postrežete.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

5. 07. 2010 10:56:45
Mmm, to sem pa poskusla ... Mljask ...
5. 07. 2010 10:57:09
Samo nisem uporabila kokosovega mleka in je bilo ravno tako dobro :)
8. 08. 2019 22:50:32
Bambusovi Vršički, vedno jih iščem. Trenutno našla v Šparu, po super ceni, tretjino ceneje :: https://www.kimbino.si/interspar/aktualni-letak-29-od-srede-07-08-2019-1/#page_3 :) drugače res super, fenomenalen recept! LP