Predjedi

Polnjena surova zelenjava s tapenade

(Foto: Shutterstock)

Recept za zelenjavno predjed.

Potrebujete

  • 24 češnjastih paradižnikov
  • 1 kumara
  • 100 g skute iz kozjega mleka
  • 100 g tapenade
  • nekaj vejic svežega timijana
  • sveže mlet črni poper

Priprava

Z vilicami zmešate tapenade in skuto. Dodate lističe timijana in obilno poprate. Operite paradižnike in kumaro. Paradižnikom previdno odrežete vrhove, tako da dobite majhne kapice. Odstranite semena. Kumare olupite ali ne in jih narežete na kolobarje, široke 4 centimetre. Odstranite semena.
Paradižnike in kumaro zložite na krožnik in napolnite s pašteto. Postrežete takoj, jed pa lahko nekaj ur počaka tudi v hladilniku.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več