Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Neapeljska pica

(Foto: Jupiterimages)

Enostaven recept za slastno pico.

Potrebujete

  • sestavine za testo
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 6 paradižnikov
  • origano
  • pol pesti sesekljanih listov bazilike

Priprava

Pečico segrejete na 220 º C. Česen strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto ali dve potopite v vrelo vodo, tako da se lupina napne in jo potem z lahkoto odstranite. Narežete na majhne koščke. Testo daste v namaščen pekač (za neapeljsko pico je najprimernejši okrogel). Premažete ga z olivnim oljem in podrgnete s česnom. Po površini razporedite koščke paradižnika in potresete začimbe. Pečete približno 20 do 25 minut. Pečeno lahko okrasite s peteršiljem.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.