Testenine, usklajene z livingstonsko dieto. Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti
so raznolikost, obilnost in okusnost.
Potrebujete (za 4 do 6 oseb)
zavitek polnozrnatih pšeničnih testenin, najbolje peresnikov (penne) ali kakih drugih testenin z luknjico
1 majhna rdeča paprika, očiščena in narezana
1 majhna zelena paprika, očiščena in narezana
1 velik paradižnik, olupljen in narezan
1 rezina zelene, drobno narezana
1 majhna rdeča čebula, drobno narezana
1 srednje veliko kumarica, olupljena in narezana na kocke
1 majhen korenček, olupljen in narezan na kocke
1 majhna bučka, olupljena in narezana na kocke
1 dcl ekstra deviškega olivnega olja
1 dcl zdrobljenih ali sesekljanih listov bazilike
1 žlička morske soli
1 žlička sveže zmletega popra
½ dcl sojinega parmezana
Priprava
1. V skledi zmešajte zelenjavo ter olivno olje in baziliko. Začinite s soljo in poprom, tako da bo omaka pikantna. 2. Zavrite soljeno vodo in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente. Kuhane testenine dobro odcedite. 3. Testenine dajte v servirno skledo in jih prelijte z omako. Posujte s sojinim parmezanom. 4. Če želite pripraviti shujševalno različico tega recepta, namesto olivnega olja uporabite ovseno ali sojino smetano, sicer pa se ravnajte po receptu.