Testenine po livingstonski dieti. Omako lahko pripravimo tudi tako, da je primerna za shujševalno dieto.
Potrebujete (za 4 do 6 oseb)
zavitek polnozrnatih špagetov
1 žličko soli
2 stroka česna
1 rumeno čebulo
¾ kg zrelega paradižnika, olupljenega, očiščenega semenja in narezanega
2 žlici olivnega olja
1 dcl sesekljane bazilike
1 žličkp popra
Priprava
1. Zavrite soljeno vodo in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente. 2. Medtem segrejte olje, dodajte sesekljano čebulo in jo počasi dušite, da postekleni. Dodajte česen in paradižnik. Počasi kuhajte, da tekočina iz paradižnikov povre do polovice. Dodajte olivno olje, baziliko, sol in poper. 3. Testenine odcedite, prelijte jih z omako in takoj postrezite. 4. Še druga različica: v omako zamešajte nekaj ovsene smetane. 5. Če želite pripraviti omako, ki bo primerna za shujševalno dieto, čebulo dušite v malce vode, sicer pa se ravnajte po zgornjem receptu.